60 HA SERA CU TEHNOLOGIE DE ULTIMA GENERATIE IN ROMÂNIA TOMATE-ARDEI GRAS-CASTRAVETI

23 Iunie 2021 • Articole

60 HA SERA CU TEHNOLOGIE DE ULTIMA GENERATIE IN ROMÂNIA TOMATE-ARDEI GRAS-CASTRAVETI

Investiție Greenfield cu finanțare din Marea Britanie și expertiză și soluții olandeze

Investiție totală estimată 150 de milioane de euro.


Despre noi

Management Services BLISS (MSB) este o firmă de consultanță în investiții de intrare pe piață cu sediul în București România și înființată în 2006.

Conducerea este o echipă cu experiență, cu o experiență de peste 20 de ani în consultanță în investiții și în demararea managementului și dezvoltării.

Prin intermediul unei rețele extinse, MSB poate implica specialiști necesari pentru fiecare domeniu de activitate și industrie.

Consultanța este gestionată de dl. Isfahan Doekhie, cetățean olandez, activ din 2003 în România. Domnul Doekhie este de 10 ani membru al consiliului de administrație al Camerei de Comerț din România.

MSB este membru al Camerei de Comerț a României din Olanda (https://www.nrcc.ro/) și a Camerei de Comerț a Moldovei, Belgiei si din Luxemburg (https://berocc.com/).

Proiectul

Scopul acestui document este de a oferi o scurtă prezentare inițială a proiectului și de a interesa partenerii publici și privați să asiste la faza inițială de fezabilitate, arătându-și interesul și împărtășind opțiunile și posibilitățile pentru lansarea proiectului.

Acest proiect este o investiție majoră pentru România și va contribui la o operațiune de seră durabilă și pe termen lung pentru piața internă din România.

Fondurile vor fi asigurate de un fond de investiții din Regatul Unit. Acest fond se concentrează pe oportunitățile de investiții bazate pe cererea de alimente bazate pe tehnologie.

Pentru acest proiect, fondul urmărește dezvoltarea, de departe, a celui mai mare proiect de seră din România, cu o investiție estimată la 150 de milioane de euro. Sera va crește roșii, castraveți și ardei roșii de înaltă calitate pe un ciclu de producție bazat 24/7 365, cu soluții avansate bazate pe tehnologie.

Romania Importa Lunar de la 25,000 la 96,000 Tone de Legume si Fructe

Nieuwsbericht I 04-09-2020 I 13:49

Un studiu initiat de cooperativa agriculturala Tara Mea in luna Iulie 2020 arata ca rata importurilor de legume din Romania a crescut in 2019, inclusiv in lunile Iulie si August, perioada in care se gasesc cele mai multe legume in tara.

https://www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2020/09/04/romania-imports-tons-of-vegetable-and-fruit-monthly

Cunoștințele, expertiza și soluțiile vor fi furnizate în principal de furnizorii olandezi (Olanda) pe baza experienței lor extinse în zona „Westland” din jurul Hagei. https://www.westlandhortibusiness.com/en/cluster

Caracterul fondului de investiții din Regatul Unit se bazează pe următoarele:

⦁ Investiți în companii cu lanț alimentar în creștere rapidă care adoptă tehnologii sau în companiile de tehnologie în sine, pentru a permite captarea profitabilă și durabilă a oportunităților de piață cu creștere ridicată.

⦁ Aceste companii vor produce, prelucra și distribui mai multe alimente, optimizând în același timp intrările și atenuând orice potențiale daune asupra mediului, deoarece industria se ocupă cu deficitul de resurse și alți factori exogeni.

⦁ Identificați campioni ai lanțului alimentar cu sediul pe piețele OECD, unde factorii de producție pot fi ușor asigurați și sunt bine poziționați pentru a furniza piețele în creștere prin integrare verticală și orizontală.

⦁ Nu intenționează să investească în întreprinderi care caută profituri din aprecierea terenurilor agricole pe scară largă.

⦁ Strategie bazată pe o platformă axată pe produse alimentare și agroindustrie, care va investi oportunist în companiile de produse alimentare al căror model de funcționare, tehnologii proprietare sau acces securizat la resursele naturale furnizează un avantaj competitiv durabil.

Fondul a investit în ultimii ani peste 500 de milioane de euro în proiecte din întreaga lume.

În această fază de orientare, echipa de experți colectează informații pentru a pregăti un studiu de fezabilitate cu privire la adecvarea României ca locație pentru acest proiect de anvergură.

Obiectivul este de a atinge o dezvoltare cu efect de seră de 60HA care urmează să fie dezvoltată în 4 faze de câte 15HA fiecare.

Producția este pentru piața internă din România, cu scopul de a contribui la o economie autosustenabilă.

 

Următoarele criterii sunt importante pentru alegerea României:

⦁ Terenul minim necesar (o parcelă) de 100 HA adecvat pentru agricultură în seră. Calitatea solului nu are importanță, deoarece operațiunea nu depinde de sol. Autorizația de zonare ar trebui să permită dezvoltarea operațiunilor agricole industriale.

⦁ Acces la electricitate, gaz și apă la prețuri accesibile pentru o utilizare industrială ridicată.

⦁ Acces la energie electrică de 40 MW de rețea.

⦁ Gaz pentru a putea suporta o utilizare de 12.000m3 pe oră.

⦁ Apă pentru a suporta 6.000m3 pe 24 de ore.

⦁ Posibilitatea de a revinde energie în rețea.

⦁ Accesibilitate la principalele hub-uri logistice cu amănuntul.

⦁ Clima cu temperaturi moderate de vară (în general nu depășește 30-35 de grade Celsius).

⦁ Disponibilitate suficientă a forței de muncă.

⦁ Autorități locale de sprijin.

⦁ Acces la finanțarea UE și de stat.

Principalele costuri operaționale sunt costurile cu energia și, prin urmare, o disponibilitate accesibilă și constantă a surselor de energie sunt esențiale pentru succesul acestui proiect.

Lansarea proiectului este optimistă și se bazează pe începutul producției la sfârșitul anului 2022. Pentru aceasta sunt luate în considerare următoarele estimări și pot fi modificate:

⦁ Selectarea, achiziția, locația și parcela aferentă până la sfârșitul lunii iulie 2021

⦁ Autorizațiile care urmează să fie acordate până la sfârșitul anului 2021, începând cu anul 2022.

Echipa de proiect este interesată să afle despre locațiile care se potrivesc acestui proiect incredibil de provocator și exigent. Informații suplimentare despre evoluții, posibilități și imposibilități legate de sursele de energie și furnizorii vor fi utile în alegerea României și a locației specifice ca destinație a acestui proiect. 

https://www.climatechangepost.com/romania/agriculture-and-horticulture/

 Surse: climatechangeposthortidailyhortilifeagroberichtenbuitenland