De vanzare Casă in Viscri cu teren de 1.328m² pretabila pensiune excelenta Viscri, Judetul Brasov, Romania

169.000 EUR
ID: 107657
12 Aprilie 2024
Descriere

Casa in satul sasesc Viscri, o comoara in Transilvania

Trăiește ca o regalitate într-unul dintre cele mai cunoscute sate săsești din Transilvania, România. Viscri!

Oportunitate rara de a cumpara o proprietate in faimosul sat Viscri

Calcă pe urmele lui Rege Charles, care a achiziționat și o proprietate aici atrăgând mulți turiști în fiecare an!

Viscri face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Oportunitățile de a cumpăra o proprietate în Viscri sunt rare.

BLISS Imobiliare vă oferă posibilitatea de a mări dimensiunea acestei proprietăți și de a crea o excelenta pensiune sau stațiune de evadare.

  • Satul Viscri, o comoară transilvană Sursa

Cu o istorie care datează din secolul al XII-lea, Viscri este poate cel mai faimos sat din România. Vizitele Regului Charles, biserica fortificată a acesteia și activitatea Trustului Mihai Eminescu au ajutat acest mic sat să se reinventeze în ultimii ani.

Promovarea sa a fost un succes atât de mare încât Viscri este în acest moment una dintre atracțiile care trebuie văzute în Transilvania.

Viscri este cel mai cunoscut pentru biserica sa fortificată albă, menționată pentru prima dată în 1400 ca Alba Ecclesia. La fel ca majoritatea monumentelor vremii, biserica a trecut prin diferite faze de construcție. Populația locală secuiască a fost prima care a construit o mică biserică pe amplasament la începutul secolului al XII-lea. Decenii mai târziu, coloniștii germani au preluat controlul asupra pământului și au început un nou capitol în istoria acestuia.

În secolul al XIII-lea, au construit turnul principal pe latura de vest și au mărit biserica spre est. Fortificația sa a început mai târziu, în cursul secolului al XV-lea, și se păstrează parțial până astăzi. Părți din elementele sale de fortificație au fost demolate după ce amenințarea otomană a dispărut sau au fost folosite în scopuri mai pașnice, cum ar fi depozite și spațiu pentru grădiniță.

În ultimii doi ani, satul a făcut parte dintr-un proiect comunitar ambițios sa reînvie tradiții care aproape au dispărut. Datorită acesteia, puteți vizita artizani locali care continuă să exerseze abilitățile efectuate de obicei doar în timpul evenimentelor muzeale. Comunitatea a avut atât de mult succes în tradițiile sale de redescoperire încât astăzi fac din nou parte din viața locală.

Frații fierar vă vor arăta cum se fac potcoave și cuie de modă veche, în timp ce muncitorul Gheorghiță vă va explica cum arde cărămizile și țiglele făcute manual într-un cuptor de pământ incandescent. În plus, localnicii folosesc încă căruțe cu cai. Puteți merge oricând la o plimbare la pășuni din afara satului, în timp ce seara vă veți bucura de o cină delicioasă, pregătită cu ingrediente locale proaspete.

Mai mult decât o simplă atracție turistică, Viscri este cel mai bun exemplu de turism comunitar bine făcut. Oferă o mulțime de activități pentru toți cei curioși să descopere viața tipică a satului din Transilvania. Sperăm că aceasta va fi norma și nu excepția. Depinde și de noi să încurajăm acest model vizitând destinații bazate pe valorile turismului.

  • Istorie, atracții, cazare 

În secolul al XII-lea regele Gesa al II-lea a chemat coloniștii luxemburghezi (latină: saxoni, germ. Sachsen) pentru a popula partea de est a acestui regat, Transilvania.

De ce? Și ce motive l-au împins pe acest popor să-și părăsească pământul pentru a veni în județele îndepărtate, sălbatice, de lemn ale Transilvaniei? Ulterior, peste 200 de biserici ale satelor au primit fortificații.

De ce, într-o vreme în care dreptul canonic nu permite fortificarea santuarului doar în cazuri excepționale? De ce atâtea eforturi ale acestor comunități?

Viscri este doar unul dintre satele sasilor din Transilvania. Desigur, este una deosebită, datorită marii sale biserici fortificate care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Când sașii au venit aici, la sfârșitul secolului al XII-lea, au găsit un mic capel, care a suferit transformări de-a lungul timpului. Actuala biserică din Viscri este o capelă romanică mărită la începutul secolului al XVI-lea pentru a forma o biserică cu o singură navă, cu un etaj fortificat sprijinit pe arcade semicirculare susținute de contraforturi masive; ziduri întărite în secolul al XVII-lea (descrierea UNESCO). Un muzeu foarte interesant face parte din cetate.

Documentele spun că satul Viscri a fost întotdeauna o comunitate liberă, nefiind niciodată parte a unei proprietăți nobiliare.

Viscri este un sat mic, cu nu mai mult de 500 de locuitori, din care doar vreo 27 sunt sasi. Se spune că Viscri ascunde cea mai pitorească biserică fortificată a sașilor din Transilvania.

Viscri este cunoscut si datorita muncii grozave in restaurare facuta de Mihai Eminescu Trust, fundatie patronata de Printul de Wales. Ceea ce se știe mai puțin este că munca și eforturile fundației acoperă nu numai Viscri, ci multe alte sate săsești din Transilvania (Crit, Mesendorf, Malancrav, Saschiz).

Satul este situat in centrul Romaniei, aproape de Sighisoara (40km). Trebuie să părăsești drumul principal (DN13/E60) în Bunești, iar apoi un drum asfaltat te va aduce aici (8km).

Vă încurajăm să rămâneți în zonă mai mult de câteva ore. Gândiți-vă să vizitați nu doar o biserică fortificată, ci și să explorați viața la țară a Transilvaniei. Încercați mâncare locală și cazare. Va garantam ca va veti bucura!

Pentru mai multe informatii contactati BLISS Imobiliare!

Detalii proprietate
Stare Finalizat
Nr. camere 6
Suprafață utilă 100 m² (1.690 EUR / m²)
Nr. dormitoare 4
Nr. bucătării 1
Nr. băi 4
Tipul clădirii Casa
An construcție 1930
Dispunere P+1
Gradină Privată 1.200 m²
Total teren 1.328 m²
Amprenta la sol 100 m²
Parcare afară 3
Clasa de risc seismic Neclasificat
Facilități
Bucătărie echipată
Semi-mobilat
Încălzire centrală proprie
Șemineu

REALTOR®️ | SRS®️ | PSA®️

BLISS Imobiliare - Imobiliare cu pasiune din 2006!

BLISS Imobiliare este activă în industria imobiliară din România inca din anul 2006. De atunci am dobândit o reputație excelentă gratie standardelor noastre profesionale înalte și a angajamentului nostru față de clienți.

Compania și colegii noștri lucrează îndeaproape cu proprietarii și cu toate persoanele care au o nevoie imobiliara, precum și cu investitorii, avand o abordare completa și integrată pentru a satisfacerea clientilor. În calitate de consultant imobiliar profesionist și consacrat în România, am dobândit de-a lungul timpului cunoștințe extinse despre dezvoltarea imobiliară și despre tendințele pietei din România.

Daca nu ai gasit inca ceea ce iti doresti, te rugam contacteaza-ne si revenim cu oferte personalizate in cel mai scurt timp. Colaboram in cadrul unei retele de profesionisti in imobiliare care te va asista sa gasesti proprietatea pe care ti-o doresti.

BLISS Imobiliare este divizia de Imobiliare din cadrul SC Management Services BLISS SRL

Cod Fiscal RO18268740 | J09/11/09.01.2006

Vă rugăm să citiți Termenii și Condițiile pentru colaborarea cu BLISS Imobiliare și pentru utilizarea acestui site web.
Casa 6 Camere in Satul Sasesc Viscri de Vanzare | Bliss Imobiliare contact Violetta Tudorache
Violetta Tudorache
Sună-ne