Home staging – pregătirea proprietății pentru vânzare – câteva sfaturi pentru a-i crește valoarea

19 Iulie 2018 • Imobiliare

Home staging – pregătirea proprietății pentru vânzare – câteva sfaturi pentru a-i crește valoarea

Madalina Vasile 13 iulie 2018

O proprietate trebuie să fie cât mai atrăgătoare pentru a trezi interesul potențialilor cumpărători, care își fac o părere despre aceasta în primele 7-10 secunde de când i-au pășit pragul. De aceea o primă impresie bună este esențială când încerci să-ți vinzi proprietatea.

Pregătirea și decorarea proprietății sau home staging-ul reprezintă un proces prin care, cu ajutorul câtorva mici modificări, îmbunătățiri, reparații, o proprietate se va transforma în locuința pe care și-o vor dori toți potențialii cumpărători.

Iată câteva idei de home staging spre a-ți pregăti proprietatea pentru o vânzare rapidă:

Dezordinea – e o ocazie bună să vezi ce nu îți mai este de folos, și fie arunci lucruri, fie le depozitezi ordonat astfel încât tot ție îți va fi mai ușor când te vei muta.

Podeaua – de la bucăți de parchet care nu sunt bine puse, la gresie zgâriată, sau covoare neîngriite. Poți investi în niste carpete, și astfel casa nu doar că va părea mai primitoare, ci vei putea acoperi mici defecte.

Pereții – o simplă zugrăveală nu doar că va schimba efectiv mirosul din încăperi, dar, dacă vei adopta culori calde, neutre, atmosfera se va schimba complet.

Ferestrele – cel mai bun lucru ar fi ca acestea să aibă perdele sau draperii. Și, cel mai important, în momentul în care ai clienți, ai grijă să lași lumina să intre în casă.

Ușile – lasă-le deschise, astfel ca cei care vor să vadă casa să se simtă bine primiți și să se plimbe în voie. De asemenea fii atent să nu aibă probleme legate de închidere/deschidere și să fie recondiționate (dacă e necesar).

Decor – poți folosi oglinzile pentru a face o încăpere să pară mai mare, dar nu îți lăsa fotografiile personale la vedere, și nu exagera cu lucrările de artă. Ia în considerare expresia ”gusturile nu se discută” și faptul că oamenii trebuie să se imagineze pe ei înșiși locuind acolo.

Dormitorul – lenjeria ar trebui să fie albă sau în culori neutre, curată și bine aranjată. Pernele la fel.

Mobila – fii atent să nu fie foarte lipită de perete și să nu împiedice o vizionare cât mai lejeră. De asemenea, ar fi ideal ca mesele și rafturile să nu fie aglomerate cu obiecte inutile.

Poate părea că ce am scris mai sus îți va transforma casa într-un showroom, dar este foarte important ca proprietatea ta să aibă acea atmosferă de confortabil, de familiar, de simplitate si rafinament în același timp. Pune-te o secundă în locul celui care ar vrea să cumpere casa ta și vei înțelege importanța homestaging-ului.

Foarte important este și să nu uiți de cele 5 simțuri. Ca potențialii cumpăratori să se simtă ”acasă”, invită-i să simtă texturi, să vadă o grădină sau o panoramă frumoasă (dacă e cazul), să miroasă ceva plăcut (o cafea proaspăt făcută poate fi o sugestie sau un deodorant de cameră nu foarte puternic), să se așeze și să-și imagineze cum ar fi dacă ar locui acolo.

P.S. Câteva flori proaspete și niște fructe, un pahar de apă rece pe timp de vară sau un ceai iarna, ar face minuni!

Sursa: Properties Bucuresti