Gigantul german care dă lovitura în România

12 March 2023 • Investments

Gigantul german care dă lovitura în România

Sursa: https://playtech-ro.cdn.ampproject.org/c/s/playtech.ro/2023/gigantul-german-care-da-lovitura-in-romania-investitie-de-un-miliard-de-euro-o-noua-fabrica-cu-sute-de-angajati/amp/

Gigantul german care dă lovitura în România: investiție de un miliard de euro, o nouă fabrică cu sute de angajați

Țara noastră continuă să fie o veritabilă destinație de business pentru marile companii străine, ce ne calcă frecvent pragul pentru a deschide aici sucursale, sedii și fabrici. S-a întâmplat din nou, de curând, de data aceasta fiind vorba despre o companie originară din Germania.

Firma imensă care pariază pe afaceri la noi în țară vine cu investiții financiare colosale, de ordinul miliardelor de euro, dar va face și angajări pe măsură, într-o fabrică pe care o va deschide la noi.

Compania se numește AE SOLAR și va deschide o fabrică de producere a panourilor solare în România. Guvernanții noștri au vorbit despre importanța majoră a acestei investiții la noi în țară.

România devine o forță în toată Europa

Spre exemplu, premierul Nicolae Ciucă e de părere că mutarea nemților va pune România pe harta producției europene de panouri solare și nu oricum, ci în centrul acesteia, adică vom deveni o forță în regiune, într-un domeniu deosebit de important, mai ales acum în plină criză energetică.

Această investiție va aduce un plus pe piața noastră internă de energie, cred autoritățile.

“Această investiție va plasa România în centrul producției europene de panouri solare, contribuind substanțial nu doar la independența energetică, dar și la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate.

Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerințe asumate la nivel european, dar și nevoii resimțite de cetățeni și companiile private de a accesa soluții ieftine și prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Compania are o vastă experiență pe piața de profil, fiind cunoscută la nivel internațional drept un veritabil gigant energetic, ce a fost fondat în anul 2003. Ca să-ți dai seama de forța acestei companii, trebuie să știi că se bucură deja de prezență în peste 95 de țări. În acest moment, pentru compania germană muncesc aproximativ 850 de angajați, conform cifrelor oficiale.