Lituanienii de la Apex Alliance au scos la vânzare hotelul Hilton Garden Inn din Centrul Vechi

28 February 2019 • Investments

Lituanienii de la Apex Alliance au scos la vânzare hotelul Hilton Garden Inn din Centrul Vechi

Grupul lituanian Apex Alliance, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de hoteluri din Bucureşti din ultimii doi ani, a scos la vânzare hotelul Hilton Garden Inn (foto) de lângă BNR, din Centrul Vechi al Capitalei, potrivit unor date din piaţă. Conform calculelor ZF, hotelul cu 210 camere ar putea fi vândut cu circa 40 de milioane de euro.

Investiţia în reconstrucţia clădirii s-a ridicat la circa 20-25 mil. euro. Potrivit acelorlaşi surse, lituanienii au mandatat pentru vânzare compania de consultanţă imobiliară JLL. Nici Apex Alliance şi nici JLL nu au oferit niciun comentariu pe această temă.  

Zona de lângă BNR devine una dintre cele mai „fierbinţi“ din Capitală pe măsură ce a atras atenţia investitorilor străini. Primii care au mizat pe Str. Doamnei au fost lituanienii de la Apex Alliance Hotel Management care au deschis primul Hilton Garden Inn din România în Centrul Vechi al Capitalei, în decembrie 2017. 

Hotelul a fost construit din clădirea monument istoric care a fost din 1904 până în prezent Palatul Asigurărilor Naţionale, Ministerul Comerţului după care Banca Ion Ţiriac, iar ulterior clădirea a fost vândută celor de la Naturstein.  

Pe aceeaşi stradă, de partea cealaltă a BNR, Apex Alliance construieşte viitorul hotel Autograph by Marriott din vechea bancă Marmorosch Blank şi care va avea deschiderea la finalul anului 2020 când va fi inaugurat un total de 214 camere.

Sursa