Expoziția concurs BETA 2018

4 September 2018 • News

Expoziția concurs BETA 2018

Expoziția-concurs BETA este unul dintre principalele evenimente cu deschidere euroregională (RO, HU, SRB) din cadrul bienalei timișorene de arhitectură BETA 2018, organizate de către Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România.

Prin cele două componente propuse – concursul și expoziția – acest eveniment susține și promovează arhitectura de calitate în toate formele și manifestările sale, fiind conceput ca o interfaţă de relaţionare atât în cadrul profesiei, cât şi între profesie şi mediul socio-cultural în care aceasta activează.

Concursul este deschis pentru toți cei care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate în euroregiune, dintre care: arhitecți, urbaniști, peisagiști, scenografi, light artists, absolvenți de arhitectură / arhitectură de interior / urbanism / arte vizuale / design, ingineri, IT-iști, administrații, ONG-uri, sociologi, psihologi, critici, teoreticieni, filosofi etc.

Participanții pot înscrie lucrări realizate în ultimii doi ani (proiecte finalizate / propuneri / proiecte care reinterpretează rolul arhitecturii, inclusiv eseuri pe tematica locuirii) în următoarele șase categorii competiționale 1.Spațiu construit, 2.Spațiu interior, 3.Spațiu public, 4.Lucrări de licență, 5.Inițiative / Experimente / Viziuni în arhitectură și 6.Text de arhitectură.

Pentru înscrierea în concurs, participanții vor avea în vedere următoarele două termene: 1 august (pentru categoriile 1-5) și 10 septembrie (pentru categoria 6).

Concursul este deschis la nivelul României, Ungariei și Serbiei (pentru categoriile 4-6) și la nivelul euroregiunii DKMT (pentru categoriile 1-3).

Pentru jurizarea lucrărilor înscrise în concurs sunt constituite 2 jurii: unul pentru categoria 6.Text de arhitectură – format din Catherine Slessor, Ethel Baraona Pohl și Tamar Shafrir și unul pentru celelalte categorii – format din Attila Kim, Irina Cristea, Grozdana Šišović, Levente Szabó și Oana Stănescu.

Concursul BETA 2018 se desfășoară online, pe site-ul competition.betacity.eu, care conține toate materialele necesare înscrierii și care este accesibil în română și engleză.

Mai multe detalii despre eligibilitate și condiții de participare se pot obține consultând Regulamentul concursului disponibil pe site.

Bienala timișoreană de arhitectură (BETA) este o platformă de dialog și colaborare, al cărei scop final este îmbunătățirea proceselor prin care ne construim orașele.

BETA își propune să genereze un dialog responsabil privind educația de arhitectură, formarea și practica profesională, precum și să stimuleze implicarea și profesionalizarea metodelor de dialog și colaborare dintre reprezentanții trinomului administrație – corp profesional – societate civilă.

Sursa foto: Bienala Timisoreana de Arhitectura

Sursa articol: BetaCity Competition