Crosspoint a asistat tranzacția unui teren în zona Obor pentru construcția unui proiect rezidențial de 8.000 mp

25 September 2018 • Real estate

Crosspoint a asistat tranzacția unui teren în zona Obor pentru construcția unui proiect rezidențial de 8.000 mp

Cristian Matache 24 septembrie 2018

Compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real  Estate, partener exclusiv Savills în România, a intermediat vânzarea unui teren de către un investitor privat către un grup antreprenorial cu capital integral românesc. Crosspoint a reprezentat vânzătorul în tranzacția în valoare de 2 milioane de euro.

Terenul este situat în zona Obor, pe strada Ion Heliade Rădulescu, pe care se va dezvolta un proiect rezidențial de cca 8.000 mp construiți și va include aproximativ 100 de apartamente. Construcția este programată a începe în perioada imediat următoare.

Proiectul beneficiază de proximitate imediată față de metrou, parc, mall, piață agroalimentară și de o poziție centrală în apropierea multor artere importante, dar în același timp este retras, fiind situat  pe o stradă cu un puternic caracter rezidențial.

„Zona este dominată de clădiri construite înainte de 1990, cu un număr limitat de proiecte noi precum și de terenuri disponibile la vânzare. Aceasta reprezintă prima tranzacție încheiată de Crosspoint în această zonă și credem foarte mult în potențialul acesteia din perspectiva dezvoltărilor imobiliare rezidențiale și chiar de birouri, având acces foarte bun la mijloacele de transport în comun și toate serviciile în zonă. Terenul era de mult timp disponibil la vânzare pe piață însă din momentul în care Crosspoint a preluat mandatul de vânzare, am reușit să organizăm eficient procesul și să efectuăm tranzacția în foarte scurt timp. Mandatul a constituit o provocare prin prisma prețului ridicat, chiar dacă a fost oarecum justificat de existența unor indicatori urbanistici foarte buni și a unei autorizații de construcție”, a declarat Cătălin Gavrilă, Associate Director Land Development, responsabil cu finalizarea tranzacției.

Crosspoint a fost implicat în ultimii ani în mai mult de 15 tranzacții cu terenuri de mari dimensiuni în suprafață totală de peste 250.000 mp. În ultimele 12 luni, Crosspoint a executat tranzacții de intermediere cu terenuri cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de Euro. În portofoliul companiei se află tranzacții de intermediere încheiate cu succes, pentru terenuri destinate dezvoltării unor proiecte imobiliare sonore precum One Floreasca Park dezvoltat de One United Properties, o tranzacție de 4.000 mp teren, Parcului 20 – terenul din zona Expoziției, de peste 15.000 de mp,ce a constituit intrarea în România a celor de la Futureal-Cordia, un dezvoltator regional de prestigiu. Alte mandate semnificative încheiate de Crosspoint Real Estate: asistarea tranzacției cu terenul de 5.000 mp pe care a luat naștere One Herăstrău Plaza, dezvoltat de One United Properties, tranzacționarea terenului de 12.700 mp pe care se dezvoltă parcul de birouri The Bridge, deținut de Forte Partners, precum și alte terenuri destinate proiectelor de birouri, rezidențiale și de retail, asistând astfel la nașterea celor mai noi poli de birouri și rezidențiali atât în București, cât și în toată țara.


Sursa: Constructiv