Forte Partners pregăteşte birouri şi locuinţe lângă Parcul Tineretului şi fabrica Adesgo

10 January 2018 • Real estate

Forte Partners pregăteşte birouri şi locuinţe lângă Parcul Tineretului şi fabrica Adesgo

Dezvoltatorul Forte Partners, care a finalizat anul trecut prima fază a proiectului de birouri The Bridge din apropierea Pasajului Basarab din Capitală, se pregăteşte pentru un nou proiect, de data aceasta mixt.

Forte Partners, companie fondată de oamenii de afaceri Geo Mărgescu, Johny Jabra și Ionuț Dumitrescu, se pregăteşte de un nou proiect în Bucureşti. Dezvoltatorul deţine prin firma Şerban Vodă Development Plaza un teren de 18 hectare chiar lângă fabrica de ciorapi Adesgo, peste drum de Parcul Tineretului. 

Până în primăvara anului trecut, acţionar în firmă a fost şi Ionuţ Dumitrescu, prin firma Element Investments, care a cedat 12,52% din capitalul social către unul dintre acţionari, DGM Support Consulting, care deţine acum 25,04% din părţile sociale ale Şerban Vodă Development Plaza.

Acţionari în cadrul firmei sunt firmele Real Venture Holding şi JMJ Development Holding, deţinute de fraţii Johny şi Jihad Jabra, care au fondat şi vândut afacerile Nova Brasilia şi Primola şi s-au lansat în ultimii ani în imobiliare.  

Propunerea de proiect pentru terenul din Calea Şerban Vodă a ajuns pe masa Comisiei de Tehnice de Urbanism din toamna anului trecut. Forte Partners vrea să ridice aici un proiect mixt de birouri, apartamente, dar şi spaţii comerciale, cu turnuri înalte de 14 etaje. Indicatorii propuşi pentru acest teren sunt: POT (procent de ocupare a terenului) de 84% şi un CUT (coeficient de utilizare a terenului) de 3,6.   


Sursa