Pregătirea interdicției de a instala centrale termice proprii în bloc

19 November 2021 • Real estate

Pregătirea interdicției de a instala centrale termice proprii în bloc

Locuințele din blocurile care se construiesc acum vor putea avea centrală comună sau vor fi conectate la rețelele de încălzire ale orașelor.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pregătește un set de măsuri, printre care și interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum, a anunțat ministrul Tanczos Barna, pe pagina sa de Facebook, de “vinerea verde” (ziua din săptămână în care se poate folosi gratuit transportul în comun).

“Atât ministerul, cât și UAT-urile și cetățenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat.

Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuințelor și în urma traficului substanțele nocive rămân blocate în straturile de aer în apropierea suprafeței, mai ales dacă vremea este liniștită, rece și uscată.

Campania #VinereaVerde atrage atenția asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuințelor trebuie să găsim soluții de lungă durată.

Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conține printre altele și interdictia de a „instala centrale termice proprii în blocurile care se contruiesc acum”, a transmis ministrul.

Acesta a menționat că locuințele noi vor putea avea centrală comună sau vor fi conectate la rețelele de încălzire ale orașelor, care “trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune”.

Foto: centraleboilere.ro