Top motive pentru a colabora cu un agent imobiliar

31 March 2020 • Real estate

Top motive pentru a colabora cu un agent imobiliar

In ziua de azi avem tendinta de a realiza orice prin intermediul Internetului. Desi reprezinta o resursa vasta de informatii, mediul online nu poate sa inlocuiasca profesionalitatea.

Ti-ai propus sa vinzi sau sa cumperi un imobil? Cumpararea unei locuinte face parte din categoria deciziilor care uneori pot fi unice in viata noastra, au efect pe termen indelungat si, de cele mai multe ori, sunt de impact emotional. In paralel, atunci cand vrei sa vinzi o proprietate, gasirea unui client care sa fie dispus sa plateasca pretul dorit se poate dovedi a fi o mare provocare, indepartandu-te de rezultat.

Agentii imobiliari profesionisti detin specializarea si experienta pentru a obtine cele mai bune rezultate posibile pentru tine. Iti prezentam mai jos principalele motive pentru care ar trebui sa apelezi la serviciile unui agent imobilar.

Acces la informatii

Agentul imobiliar detine baze de date si cunoaste toate detaliile zonei in care activeaza: istoricul tranzactiilor, valoarea medie a imobilului, momentul propice pentru tranzactie, mijloacele de transport in comun, date demografice, puncte de interes (scoli, gradinite, parcuri, supermarket-uri etc.)

Consiliere si negociere pentru stabilirea pretului corect

Un agent imobiliar profesionist cunoaste piata si dispune de toate parghiile necesare (sisteme IT, baze de date, conexiun, experienta) pentru a evalua proprietatea ta la un pret corect. Totodata, agentul iti va prezenta si alte proprietati similare din zona pentru ca tu sa poti compara. Agentul imobiliar este mai mult decat un mediator sau o legatura de comunicare intre vanzator si cumparator, acesta se va implica in procesul de negociere. Specialistul in imobiliare detine un atu greu, care in timpul negocierilor este decisiv: nu se implica emotional si nu va accepta, in numele tau, un pret mai mare decat valoreaza o locuinta, pentru ca pentru el toate proprietatile listate sunt la fel. Stapanirea artei negocierii ii face de neinlocuit pe agentii imobiliari!

Portofoliu de clienti

Agentul imobiliar dispune de baze de date cu clienti si iti poate deschide usile catre vizionarea mai multor proprietati listate, astfel incat sa poti alege cea mai potrivita varianta pentru tine. Pe de alta parte, agentul cunosate nevoile clientilor din baza sa de date, precum si bugetul pe care il au la dispozitie pentru investitie. Vei avea avantajul ca acesta va aduce la vizionare numai persoanele interesate cu adevarat de proprietate, in locul celor care „vin doar sa vada”.

Promovarea ofertei   

O agentie imobiliara de calitate va realiza un plan de marketing eficient si va investi din fonduri proprii pentru promovarea ofertei tale pe cele mai importante platforme din Romania. Rezultatul consta in o mai bună vizibilitate a ofertei tale si o propulsare spre topul cautarilor pe fiecare pagina web sau aplicație pe care ar putea ajunge oricare dintre potentialii clienti.

Consultanta juridica

Specialistul imobiliar are cunsotinte juridice si iti va oferi siguranta semnarii unui contract lipsit de clauze ascunse. Chiar si in situatia in care cadrul legal depaseste sfera de cunostinte ale agentului, acesta te poate pune in legatura cu specialisti in domeniu, persoane/firme de incredere cu care a colaborat eficient in trecut. De asemenea, agentul imobiliar te poate asista la intocmirea tuturor documentelor necesare pana la finalizarea tranzactiei.

Daca consideri ca ai nevoie de ajutorul unui agent imobiliar profesionist, care sa fie alaturi de tine in procesul de vanzare, cumparare sau inchiriere, te rog sa ne contactezi telefonic la nr: +40 729 005 624 sau sa ne trimiti un mesaj.

In plus, site-ul BLISS Imobiliare iti ofera posibilitatea de a lista gratuit proprietatea ta, in doar cateva minute, aici.