De vanzare Apartament, 5 camere, Gradina Icoanei Gradina Icoanei, Bucuresti


În colaborare cu o altă agenție

ID: 98833
26 Noiembrie 2021
Ne pare rău, această proprietate
Nu mai este disponibilă


Închide
Comision zero
Descriere

Mansarda in suprafata utila de 83 mp

O strada cat o poveste! De la gradina, la scoala, la biserica, la case ce poarta amprenta unor mari personalitati ale timpului, pana la restaurante celebre, strada Icoanei respira istorie, serpuind ca un rau, printre vechi si nou, pana la varsare in Vasile Lascar.

Pana si afluentii sai au nume ce rezoneaza cu cultura si credinta romaneasca: Domnita Ruxandra, Leonida, Schitul Darvari, I.L. Caragiale, Aurel Vlaicu, Alexandru Donici, Ion Movila, Mihai Eminescu.

Asemanarea cu un rau nu este intamplatoare. Putini stiu ca pe locul unde este astazi Gradina Icoanei, curgea odinioara un rau numit Bucurestioara, in care se scurgeau paraiase zglobii. Strada a purtat denumirea General Lahovary, pentru ca la 1885, pe vremea lui Eminescu, generalul Lahovary i-a cerut arhitectului Mincu sa ii construiasca o casa in stil romanesc, la intersectia cu strada Ion Movila, casa ce a starnit admiratia vremii pentru simtul proportiei si al masurii.

Aceasta casa avea sa devina Spitalul Cantacuzino. La nr. 19 era casa Maresalului Averescu, pe care a donat-o invatamantului romanesc.

Coltul cu Schitul Darvari gazduia o casa construita in 1903, acum in plin proces de restaurare.

Biserica Icoanei era pe la 1680 un mic schit de lemn.

Gradina Icoanei are forma unui triunghi. Cineva l-a numit triunghiul culturii, datorita imobilelor ce o marginesc: Biserica Anglicana, casa Aura Buzescu, Teatrul Municipal, Scoala Centrala.


Si ar fi mult mai multe de povestit, de aceea te invit sa iti dezvalui si istoria casei a carei mansarda este de vanzare. Mansarda de la rascruce de drumuri!
In piateta unde se intersecteaza strada Icoanei, cu strazile Leonida si Domnita Ruxandra, o cladire ce domina intersectia, ne invita sa ii rescriem povestea, la mansarda.

Un loc ce poate deveni cuibul unui artist sau IT-ist, nuvelist sau ziarist, arhitect sau chiar poet, iar rimele pot continua.

Un spatiu cu un potential major de transformare si extindere, unde iti poti da frau liber imaginatiei in materie de design.

Hai sa scrii tu istorie!

Detalii proprietate
Stare Finalizat
Nr. camere 5
Suprafață utilă 83 m² (964 EUR / m²)
Tipul apartamentului Apartament
Compartimentare Decomandate
Confort Confort 1
Nr. dormitoare 4
Nr. bucătării 1
Nr. băi 1
Nr. toalete 1
Tipul clădirii Vila
An construcție 1910
Dispunere P+1+M
Etaj Mansarda
Facilități
Nemobilat
Încălzire centrală proprie
Aer condiționat

REALTOR®️ | SRS®️ | PSA®️

BLISS Imobiliare - Imobiliare cu pasiune din 2006!

BLISS Imobiliare este activă în industria imobiliară din România inca din anul 2006. De atunci am dobândit o reputație excelentă gratie standardelor noastre profesionale înalte și a angajamentului nostru față de clienți.

Compania și colegii noștri lucrează îndeaproape cu proprietarii și cu toate persoanele care au o nevoie imobiliara, precum și cu investitorii, avand o abordare completa și integrată pentru a satisfacerea clientilor. În calitate de consultant imobiliar profesionist și consacrat în România, am dobândit de-a lungul timpului cunoștințe extinse despre dezvoltarea imobiliară și despre tendințele pietei din România.

Daca nu ai gasit inca ceea ce iti doresti, te rugam contacteaza-ne si revenim cu oferte personalizate in cel mai scurt timp. Colaboram in cadrul unei retele de profesionisti in imobiliare care te va asista sa gasesti proprietatea pe care ti-o doresti.

BLISS Imobiliare este divizia de Imobiliare din cadrul SC Management Services BLISS SRL

Cod Fiscal RO18268740 | J09/11/09.01.2006

Vă rugăm să citiți Termenii și Condițiile pentru colaborarea cu BLISS Imobiliare și pentru utilizarea acestui site web.
Apartament, 5 Camere, Gradina Icoanei de Vanzare | Bliss Imobiliare contact Violetta Tudorache
Violetta Tudorache

În colaborare cu o altă agenție
Sună-ne