Blog


Care sunt cele mai importante proiecte rezidentiale programate spre livrare pana in 2020

16 August 2018

Urmatorii doi ani si jumatate vor aduce o dezvoltare accelerata pe segmentul rezidential din Capitala si imprejurimi, cu aproximativ 30.000 de noi locuinte care ar urma sa fie livrate in aceasta perioada, potrivit estimarilor wall-street.ro, pe baza informatiilor din piata. Cele mai multe livrari vor fi in zonele de Nord si Vest, unde daca intre anii 2014 si 2017 s-au construit in medie 1.050 unitati locative/an, in prezent sunt anuntate, in medie, peste 2.000 locuinte noi anual.

Continuați să citiți


10 lucruri pe care trebuie sa le stii cand inchiriezi un apartament

10 August 2018

Inchirierea unei locuinte este, cel putin in teorie, un proces mai usor si mai rapid decat achizitia, insa nu este lipsit de probleme. La ce trebuie sa fie atent viitorul chirias? Avansurile pe care proprietarii le cer in aceasta perioada reprezinta o luna de chirie, practic plata primei luni de chirie de la mutare, si o garantie in cuantum de inca o luna de chirie, spune Alexandru Pricop, managing partner al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Continuați să citiți


Cât costă chiria în marile centre universitare: topul oraşelor cu cele mai mari chirii

10 August 2018

Toamna aduce scumpiri când e vorba despre închirierea unor garsoniere sau apartamente în marile centre universitare, majorări date în parte şi de cererea mare din această perioadă. Un studiu realizat de imobiliare.ro arată că suma medie solicitată pentru o garsonieră din Bucureşti a ajuns la circa 240 de euro pe lună, în creştere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când chiria medie cerută era de 228 de euro. Avansul vine în contextul în care, în centrele universitare, cererea pe piaţa închirierilor de apartamente a început deja să crească încă din perioada de vară, înainte ca studenţii să înceapă noul an şcolar.

Continuați să citiți


Vești bune pentru locuitorii din nordul Capitalei: Șoseaua Fabrica de Glucoză va avea patru benzi

9 August 2018

La începutul lunii septembrie ar putea începe lucrările pentru lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză. Demararea acestora este, însă, condiționată de finalizarea demolărilor necesare pentru eliberarea terenului. Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Capitalei, construcțiile de pe terenul destinat lărgirii șoselei vor fi înlăturate în cel mult trei săptămâni.

Continuați să citiți


Câte imobile s-au vândut în luna iulie și cum au evoluat vânzările de la începutul anului 2018

8 August 2018

Peste 44.000 de imobile au fost vândute în România pe parcursul lunii iulie, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Pe parcursul lunii trecute s-au vândut la nivel național 44.430 de imobile, în scădere față de perioada similară a anului 2017 când numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare a fost cu 9.068 mai mic.

Continuați să citiți


Obligatiile locatarului

6 August 2018

Potrivit art. 1799 Noul Cod Civil, locatarul este obligat să folosească bunul luat în locaţiune cu prudenţă şi diligenţă şi potrivit destinaţiei stabilite prin contract. Având în vedere prevederile de mai sus, locatarul nu va putea schimba destinaţia lucrului închiriat decât cu acordul locatorului.

Continuați să citiți


Topul noilor cartiere rezidenţiale mari

4 August 2018

Creditele ipotecare se scumpesc, inflaţia înghite neaşteptat de mult din creşterile salariale, iar preţul locuinţelor se măreşte constant. Totuşi, doar în câteva luni s-au lansat pe piaţa bucureşteană zece ansambluri rezidenţiale cu peste 12.000 de apartamente. Evoluţia aminteşte de perioada pre-criză.

Continuați să citiți


Dezvoltatorul proiectului Sunnyville se gândește să construiască birouri și locuințe în București

4 August 2018

Omul de afaceri arădean Valentin Morar, care controlează dezvoltatorul imobiliar Wallberg Properties, care construiește la Brașov proiectul rezidențial Sunnyville, ia în calcul construcția unui proiect rezidențial sau de birouri în Bucureşti, după ce în ultimul deceniu şi jumătate a construit locuințe în Arad, Braşov, Cluj-Napoca, iar începând din vara aceasta va „ataca” şi Timişoara cu un ansamblu de 1.000 de apartament

Continuați să citiți


Locuri si nume

2 August 2018

Ca orice oras, Bucurestiul se schimba; numele strazilor se schimba; statui se dau jos si se pun altele in loc; si cu toate astea, unele lucruri ramin in memoria colectiva – fara ca cineva sa le poata trece pe-o harta. Bucurestiul nostru a trecut prin multe schimbari politice in ultima suta de ani; fiecare nou regim – monarhist, legionar, hitlerist, comunist, socialist, capitalist a incercat sa-si impuna datele sale istorice, oamenii sai istorici ca repere ale orasului. Uneori a mers, dar de cele mai multe ori oamenii s-au incapatinat sa reziste; si-mi aduc-aminte de obstinatia cu care obisnuitii locului spuneau DOMENII in loc de 7 Noiembrie, piete

Continuați să citiți


Testimonial Iulian Lixandru EmpowerBI

2 August 2018

Am avut sansa si inspiratia de a lucra cu Isfahan si Violetta inca de la primii nostrii pasi in business. Bliss Imobiliare a fost partnerul nostru in gasirea celor 3 birouri care ne-au gazduit pana acum in cei 6 ani de activitate.

Continuați să citiți


Prețurile locuințelor în T2 2018: scumpirile încetinesc pe fondul scăderii cererii și numărului de tranzacții

1 August 2018

În T2 2018, prețurile locuințelor din întreaga țară și-au continuat tendința ascendentă, însă variațiile au fost sensibil mai mici comparativ cu anul trecut. Cel mai recent raport de piață realizat de Analize Imobiliare, platforma lansată și susținută de Imobiliare.ro, adeverește previziunile cu privire la încetinirea ritmului scumpirilor pe segmentul rezidențial, evidențiind, totodată, contextul diminuării cererii din partea potențialilor cumpărători, în consonanță cu scăderea volumului de tranzacții.

Continuați să citiți


Amenzi de până la 8.000 de lei pentru proprietarii care nu reabilitează fațadele clădirilor din București. Cine suportă cheltuielile

31 Iulie 2018

Proprietarii clădirilor din Capitală care prin nivelul de degradare pun în pericol siguranța populației sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit și a spațiilor publice urbane, fie ei persoane fizice sau juridice și chiar autorități și instituții publice care au în proprietate sau în administrare astfel de imobile, vor fi amendați cu sume de până la 8.000 de lei, dacă nu realizează lucrări de reabilitare, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

Continuați să citiți


PULSUL PIEȚEI IMOBILIARE REZIDENȚIALE - Trimestrul II 2018

31 Iulie 2018

În condițiile înăspririi condițiilor de creditare și diminuării veniturilor reale ale populației, în marile orașe a fost consemnată, pentru prima dată în ultimii trei ani, o scădere a cererii pentru proprietăți rezidențiale. În comparație cu anul trecut, datele Analize Imobiliare relevă că în piață au fost cu 5% mai puțini potențiali cumpărători.

Continuați să citiți


BuildGreen: Peste 40 de clădiri au fost certificate drept verzi, anul trecut, iar altele vor adopta, în curând, cele mai moderne certificări

25 Iulie 2018

Peste 40 de proiecte imobiliare, atât noi cât și existente, au fost certificate sustenabil în 2017 în România, potrivit datelor BuildGreen, liderul pieței locale de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România.

Continuați să citiți


Segmentul de lux continuă să crească în 2018

25 Iulie 2018

Într-o piață care absoarbe deja apartamente de tip penthouse cu prețuri de două milioane de euro, investitorii spun că segmentul de lux în imobiliare va continua să crească anul viitor, iar principalul criteriu de departajare al proiectelor va fi locația.

Continuați să citiți


25.07.2018 Cladiri incadrate in diferite grade de risc seismic din Bucuresti

23 Iulie 2018

Cladirile cu risc seismic din Bucuresti reprezinta o problema veche aflata pe agenda publica a capitalei de ani buni. Se pare ca in Bucuresti, in ultimii 27 de ani, autoritatile locale au reabilitat doar 20 de cladiri datorita numarului insuficient de specialisti (doar 8 persoane) din cadrul primariei care sa se ocupe de acesta problema. Pentru a remdia aceasta problema, primaria a infiintat in 2017 doua entitati, cu 263 de angajati, care desfasoara actiuni dedicate acestui domeniu.

Continuați să citiți


Cum s-a ajuns la explozia preţurilor la imobiliare din Bucureşti? Proiectele noi de birouri ridică preţul apartamentelor din jur cu 15%

23 Iulie 2018

Raluca Buciuc, director Colliers: Fiecare zonă de birouri nou dezvoltată a adus pe lângă sine cel puţin un proiect de clădiri rezidenţiale, cu cel puţin 200 de apartamente. Preţurile apartamentelor situate în apropierea spaţiilor de birouri şi chiriile aferente sunt mai mari cu câteva procente decât în alte zone, întrucât cele două ca­te­gorii - clă­dirile de bi­rouri şi clă­dirile rezi­denţiale - sunt strâns in­ter­conec­tate, sunt de păre­re consul­tan­ţii imobiliari.

Continuați să citiți


A apărut legea care execută silit românii cu datorii la întreținere. Vezi unde ajung apartamentele luate

23 Iulie 2018

Asociațiile de proprietari vor putea pune ipotecă pe apartamentele românilor care au întâziat cel puțin două luni cu plata întreținerii. Pentru recuperarea datoriei se poate merge până la executare silită, se arată în noua lege a asociațiilor de proprietari, inițiată de Guvern și promulgată joi de președintele Klaus Iohannis.

Continuați să citiți


Home staging – pregătirea proprietății pentru vânzare – câteva sfaturi pentru a-i crește valoarea

19 Iulie 2018

O proprietate trebuie să fie cât mai atrăgătoare pentru a trezi interesul potențialilor cumpărători, care își fac o părere despre aceasta în primele 7-10 secunde de când i-au pășit pragul. De aceea o primă impresie bună este esențială când încerci să-ți vinzi proprietatea.

Continuați să citiți


Investiție de 11 milioane de euro într-un nou proiect rezidențial situat în vecinătatea Parcului Herăstrău

18 Iulie 2018

Un nou proiect rezidențial va fi livrat în toamna anului viitor în apropierea Parcului Herăstrău din Capitală. Investiția se ridică la 11 milioane de euro.

Continuați să citiți