Blog


Vine sau nu criza în imobiliare? Ce spune un dezvoltator străin cu 15 ani de experiență pe piața rezidențială de lux din România

2 Octombrie 2018

Grecul Alex Skouras, Managing Partner în cadrul companiei Alesonor, a venit în România înainte de criză, în anul 2003, considerând că potențialul nostru este mult mai mare pe termen lung față de cel al propriei țări. Iată cum vede acesta evoluția pieței imobiliare pe viitor, după 15 ani de experiență pe segmentul rezidențial de lux.

Continuați să citiți


Crosspoint a asistat tranzacția unui teren în zona Obor pentru construcția unui proiect rezidențial de 8.000 mp

25 Septembrie 2018

Compania de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate, partener exclusiv Savills în România, a intermediat vânzarea unui teren de către un investitor privat către un grup antreprenorial cu capital integral românesc. Crosspoint a reprezentat vânzătorul în tranzacția în valoare de 2 milioane de euro.

Continuați să citiți


Tendinte in amenajarea de spatii de birouri la 10 ani de la criza: texturi inspirate din natura si pete de culoare

20 Septembrie 2018

Dupa zece ani de la declansarea crizei economice globale, spatiile de birouri moderne de astazi isi concentreaza tot mai mult atentia pe angajati si pe experienta lor atunci cand interactioneaza cu mediul in care isi desfasoara activitatea. Accentul nu se pune numai pe locul de munca fizic, ci mai degraba pe modul in care spatiul il face pe om sa se simta.

Continuați să citiți


05.09.2018 Cladiri incadrate in diferite grade de risc seismic din Bucuresti

20 Septembrie 2018

Cladirile cu risc seismic din Bucuresti reprezinta o problema veche aflata pe agenda publica a capitalei de ani buni. Se pare ca in Bucuresti, in ultimii 27 de ani, autoritatile locale au reabilitat doar 20 de cladiri datorita numarului insuficient de specialisti (doar 8 persoane) din cadrul primariei care sa se ocupe de acesta problema. Pentru a remdia aceasta problema, primaria a infiintat in 2017 doua entitati, cu 263 de angajati, care desfasoara actiuni dedicate acestui domeniu.

Continuați să citiți


05.09.2018 Primăria Capitalei a actualizat lista clădirilor cu risc seismic din Bucureşti

19 Septembrie 2018

Listele imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic actualizate la 05.09.2018.

Continuați să citiți


Câte autorizații de construire s-au eliberat în România de la începutul anului 2018

18 Septembrie 2018

În primele șapte luni ale anului s-au eliberat 24.950 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere față de perioada corespunzătoare a lui 2017. În perioada ianuarie-iulie 2018, în România s-au eliberat 24.950 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 7,6% față de primele șapte luni ale anului precedent, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Continuați să citiți


Pariu de 5 milioane de euro: Investitorii olandezi au început lucrările la cunoscutul Magazin Bucureşti

7 Septembrie 2018

Magazinul Bucureşti din inima Capitalei urmează a fi readus la viaţă până în toamna anului viitor, lucrările de demolare şi reconstrucţie demarând ieri. Investiţia actuală este de circa 5 mil. euro, sumă care se adaugă celor peste 4 mil. euro plătite pentru preluarea clădirii.

Continuați să citiți


Ansamblu rezidențial cu 1.400 de apartamente, în dezvoltare lângă Lacul Străulești. Valoarea proiectului depășește 100 de milioane de euro

6 Septembrie 2018

Un nou ansamblu rezidențial cu 1.400 de apartamente se dezvoltă în apropierea Lacului Străulești, lângă complexul comercial Colosseum Retail Park. Valoarea proiectului se ridică la peste 100 de milioane de euro. SIF Moldova, prin Străulești Lac Alfa SA, și Cityring Property dezvoltă un nou ansamblu rezidențial, numit Atria Urban Resort, în sectorul 1 al Capitalei, în apropierea Lacului Străulești și a complexului comercial Colosseum Retail Park.

Continuați să citiți


Expoziția concurs BETA 2018

4 Septembrie 2018

Expoziția-concurs BETA este unul dintre principalele evenimente cu deschidere euroregională (RO, HU, SRB) din cadrul bienalei timișorene de arhitectură BETA 2018, organizate de către Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România. Prin cele două componente propuse – concursul și expoziția – acest eveniment susține și promovează arhitectura de calitate în toate formele și manifestările sale, fiind conceput ca o interfaţă de relaţionare atât în cadrul profesiei, cât şi între profesie şi mediul socio-cultural în care aceasta activează.

Continuați să citiți


Opt zeci la suta dintre proiectele rezidențiale sunt, în descriere, «proiecte de lux». Dar în realitate ți-e frică să intri.

4 Septembrie 2018

Piața rezidențială din România abia își face majoratul anul ăsta, spune Georgian Marcu, director al firmei imobiliare Green Angels. Iar din anii ăștia, trei au fost de boom și s-a construit fără respectarea vreunei reguli, iar vreo șase-șapte au urmat crizei. Azi, sectorul abia își găsește suflul, însă calitatea locuințelor medii rămâne slabă.

Continuați să citiți


Colliers: Viata la birou pentru noua generatie, nu doar un loc de munca, ci o comunitate

31 August 2018

"Intr-un proiect de spatii de birouri, rolul unui property manager nu mai este doar de a asigura o cladire functionala pentru chiriasi si de crestere a valorii pentru proprietar. Astazi, un property manager trebuie sa creeze mai mult decat un loc confortabil de unde sa lucreze utilizatorii finali si sa faciliteze experiente prin crearea unei comunitati la nivel de proiect”, a declarat Oana Adjudeanu (foto), director property management in cadrul Colliers.

Continuați să citiți


Ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un teren destinat construirii unui imobil

30 August 2018

Care sunt aspectele juridice ce trebuie analizate înainte de a cumpăra un teren în scopul dezvoltării imobiliare, indiferent că e vorba de o casă, un bloc, un proiect de birouri? Horațiu Brisc, avocatul fondator al Brisc Legal, birou de avocatură din Cluj-Napoca, sintetizează mai jos care sunt elementele ce trebuie urmărite cu atenție înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare.

Continuați să citiți


One United Properties a cumparat cu 18 mil. euro un teren in cartierul Floreasca din Capitala de la Telekom

22 August 2018

One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de apartamente din Capitala, a cumparat pentru suma de 18 milioane de euro un teren intravilan situat in zona Floreasca din Bucuresti de la operatorul de telefonie mobila Telekom Romania. Vanzarea constituie cea mai mare tranzactie de terenuri de pe piata imobiliara din Capitala din acest an.

Continuați să citiți


Care sunt cele mai importante proiecte rezidentiale programate spre livrare pana in 2020

16 August 2018

Urmatorii doi ani si jumatate vor aduce o dezvoltare accelerata pe segmentul rezidential din Capitala si imprejurimi, cu aproximativ 30.000 de noi locuinte care ar urma sa fie livrate in aceasta perioada, potrivit estimarilor wall-street.ro, pe baza informatiilor din piata. Cele mai multe livrari vor fi in zonele de Nord si Vest, unde daca intre anii 2014 si 2017 s-au construit in medie 1.050 unitati locative/an, in prezent sunt anuntate, in medie, peste 2.000 locuinte noi anual.

Continuați să citiți


10 lucruri pe care trebuie sa le stii cand inchiriezi un apartament

13 August 2018

Inchirierea unei locuinte este, cel putin in teorie, un proces mai usor si mai rapid decat achizitia, insa nu este lipsit de probleme. La ce trebuie sa fie atent viitorul chirias? Avansurile pe care proprietarii le cer in aceasta perioada reprezinta o luna de chirie, practic plata primei luni de chirie de la mutare, si o garantie in cuantum de inca o luna de chirie, spune Alexandru Pricop, managing partner al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Continuați să citiți


Cât costă chiria în marile centre universitare: topul oraşelor cu cele mai mari chirii

10 August 2018

Toamna aduce scumpiri când e vorba despre închirierea unor garsoniere sau apartamente în marile centre universitare, majorări date în parte şi de cererea mare din această perioadă. Un studiu realizat de imobiliare.ro arată că suma medie solicitată pentru o garsonieră din Bucureşti a ajuns la circa 240 de euro pe lună, în creştere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când chiria medie cerută era de 228 de euro. Avansul vine în contextul în care, în centrele universitare, cererea pe piaţa închirierilor de apartamente a început deja să crească încă din perioada de vară, înainte ca studenţii să înceapă noul an şcolar.

Continuați să citiți


Vești bune pentru locuitorii din nordul Capitalei: Șoseaua Fabrica de Glucoză va avea patru benzi

9 August 2018

La începutul lunii septembrie ar putea începe lucrările pentru lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză. Demararea acestora este, însă, condiționată de finalizarea demolărilor necesare pentru eliberarea terenului. Potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Capitalei, construcțiile de pe terenul destinat lărgirii șoselei vor fi înlăturate în cel mult trei săptămâni.

Continuați să citiți


Câte imobile s-au vândut în luna iulie și cum au evoluat vânzările de la începutul anului 2018

8 August 2018

Peste 44.000 de imobile au fost vândute în România pe parcursul lunii iulie, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Pe parcursul lunii trecute s-au vândut la nivel național 44.430 de imobile, în scădere față de perioada similară a anului 2017 când numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare a fost cu 9.068 mai mic.

Continuați să citiți


Obligatiile locatarului

6 August 2018

Potrivit art. 1799 Noul Cod Civil, locatarul este obligat să folosească bunul luat în locaţiune cu prudenţă şi diligenţă şi potrivit destinaţiei stabilite prin contract. Având în vedere prevederile de mai sus, locatarul nu va putea schimba destinaţia lucrului închiriat decât cu acordul locatorului.

Continuați să citiți


Topul noilor cartiere rezidenţiale mari

4 August 2018

Creditele ipotecare se scumpesc, inflaţia înghite neaşteptat de mult din creşterile salariale, iar preţul locuinţelor se măreşte constant. Totuşi, doar în câteva luni s-au lansat pe piaţa bucureşteană zece ansambluri rezidenţiale cu peste 12.000 de apartamente. Evoluţia aminteşte de perioada pre-criză.

Continuați să citiți