Blog


Cum s-a ajuns la explozia preţurilor la imobiliare din Bucureşti? Proiectele noi de birouri ridică preţul apartamentelor din jur cu 15%

23 Iulie 2018

Raluca Buciuc, director Colliers: Fiecare zonă de birouri nou dezvoltată a adus pe lângă sine cel puţin un proiect de clădiri rezidenţiale, cu cel puţin 200 de apartamente. Preţurile apartamentelor situate în apropierea spaţiilor de birouri şi chiriile aferente sunt mai mari cu câteva procente decât în alte zone, întrucât cele două ca­te­gorii - clă­dirile de bi­rouri şi clă­dirile rezi­denţiale - sunt strâns in­ter­conec­tate, sunt de păre­re consul­tan­ţii imobiliari.

Continuați să citiți


A apărut legea care execută silit românii cu datorii la întreținere. Vezi unde ajung apartamentele luate

23 Iulie 2018

Asociațiile de proprietari vor putea pune ipotecă pe apartamentele românilor care au întâziat cel puțin două luni cu plata întreținerii. Pentru recuperarea datoriei se poate merge până la executare silită, se arată în noua lege a asociațiilor de proprietari, inițiată de Guvern și promulgată joi de președintele Klaus Iohannis.

Continuați să citiți


Home staging – pregătirea proprietății pentru vânzare – câteva sfaturi pentru a-i crește valoarea

19 Iulie 2018

O proprietate trebuie să fie cât mai atrăgătoare pentru a trezi interesul potențialilor cumpărători, care își fac o părere despre aceasta în primele 7-10 secunde de când i-au pășit pragul. De aceea o primă impresie bună este esențială când încerci să-ți vinzi proprietatea.

Continuați să citiți


Investiție de 11 milioane de euro într-un nou proiect rezidențial situat în vecinătatea Parcului Herăstrău

18 Iulie 2018

Un nou proiect rezidențial va fi livrat în toamna anului viitor în apropierea Parcului Herăstrău din Capitală. Investiția se ridică la 11 milioane de euro.

Continuați să citiți


Lion's Head Investments face primii pasi pe piata imobiliara din Romania dupa achizitia Oregon Park

17 Iulie 2018

Lion's Head Investments, un joint-venture creat intre Old Mutual (Africa de Sud) si AG Capital (Bulgaria), face primii pasi pe piata imobiliara din Romania si anunta finalizarea achizitiei proiectului de birouri clasa A Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust si Ares Management LP, in zona de Nord a Bucurestiului. Tranzactia a fost finalizata pe 14 Iunie 2018.

Continuați să citiți


Vânzările de locuințe în 2018: se acutizează sensibilitatea la preț a cumpărătorilor!

16 Iulie 2018

2018 a început, în general vorbind, sub auspicii pozitive pentru piața vânzărilor de locuințe – iar asta în special datorită cererii solide de pe acest segment. După primele șase luni din an, însă, este evident că 2018 are propriile sale provocări.

Continuați să citiți


Prețurile apartamentelor în S1 2018: scumpirile au încetinit vizibil!

16 Iulie 2018

Prețurile apartamentelor și-au continuat tendința ascendentă în S1 2018, însă majorările sunt semnificativ mai temperate comparativ cu perioada similară a anului trecut. În Cluj-Napoca, spre exemplu, marja de creștere se situează la mai puțin de jumătate față de 2017.

Continuați să citiți


Sectorul construcţiilor a crescut în mai cu 1,2%. Construcţia de locuinţe continuă scăderea

14 Iulie 2018

Lucrările de construcţii au înregistrat în mai o creştere de 1,2% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, după o scădere în aprilie, în principal din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidenţiale, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Continuați să citiți


Cand la periferie vine ploaia....

14 Iulie 2018

-Sunteti constient de alegerea facuta? Si sunteti confortabil cu ea?!? -Pai…adica daaaa…stiti, e de preferat sa dau 55.000 Euro pe un 2 camere in blocurile noi din Popesti, decat pe un apartament construit de Ceausescu, in Berceni! Ca sa nu mai zic ca cele din Popesti se vand finisate complet. Si ati vazut ce bine arata?!? -Nu, n-am vazut, pentru ca tot ce mi-ati aratat a fost o randare. -Pai da, dar asa o sa arate si cand e gata blocul! -Lasand la o parte finisajele, totusi....nu aveti transport, nu aveti scoala, nu aveti magazine. Nici macar asfalt nu aveti!

Continuați să citiți


Specialiști în politici de locuire: Ansamblurile rezidenţiale de astăzi, de la periferia oraşelor, sunt ghetourile de mâine

14 Iulie 2018

"Ansamblurile rezidenţiale de astăzi, de la periferia oraşelor, vor fi viitoarele ghetouri de mâine." E opinia specialiştilor în politici de locuire care le reproşează autorităţilor că ignoră subiectul. Suntem primii în Europa la capitolul proprietate, 95% dintre români sunt proprietarii caselor în care stau, dar ocupăm aproape ultimele locuri la capitolul condiţii. Locuim în case mici, aglomerate, degradate şi scumpe la întreţinere.

Continuați să citiți


Viața într-un apartament de la demisol, construit de liderul unui clan interlop: fără lumină, igrasie și inundații

14 Iulie 2018

Visul imobiliar a mii de români s-a transformat într-un coşmar după ce s-au trezit captivi, la câţiva metri sub pământ, în apartamente noi care se inundă la prima ploaie mai puternică.

Continuați să citiți


Proprietăţile româneşti, refugiu de miliarde pentru sud-africani

10 Iulie 2018

Cinci investitori sud-africani au reuşit, în câţiva ani, să acapareze peste 20% din mallurile şi sediile de firme construite în România în ultimul deceniu şi au devenit principalii proprietari de spaţii comerciale ai ţării. Ce îi determină să îşi plaseze banii aici?

Continuați să citiți


După ce a vândut restaurantele Divan, Andrei Iuşut intră pe imobiliare

10 Iulie 2018

Antreprenorul român Andrei Iuşut, care anul trecut şi-a vândut reţeaua de restaurante Divan din centrul Bucureştiului, a anunţat că intră pe piaţa imobiliară pe un segment dedicat proiectelor de locuinţe de lux de mici dimensiuni. Lucrează la două proiecte în Pipera.

Continuați să citiți


Ion Sturza: Vine criza! Primul afectat va fi sectorul rezidenţial

10 Iulie 2018

O nouă criză economică se apropie, dar noi nu o vedem, iar primul afectat va fi sectorul rezidenţial, care dă semnale de oboseală, a declarat, marţi, Ion Sturza, preşedintele Fribourg Capital, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri de pe plan local.

Continuați să citiți


ADIRU: Atentionare – COD GALBEN IN PIATA IMOBILIARA

10 Iulie 2018

Programul ”Prima Casă” a intrat în vizorul FMI. Fondul Monetar avertizează că programul reprezintă un risc la adresa stabilității sistemului bancar și recomandă încetinirea programului, precum și impunerea unei noi limitări a gradului de îndatorare; BNR pregătește limitarea puternică a gradului de îndatorare a populației incepand cu data de 1 iulie 2018, pentru creditele ipotecare și de consum, pentru prima dată după aderarea la UE;

Continuați să citiți


Cum văd managerii din construcții evoluția domeniului în următoarele luni? Ce se întâmplă cu prețurile

9 Iulie 2018

Managerii din construcții estimează că pe parcursul următoarelor luni vom vedea o creștere a volumului producției, dar și a numărului de salariați, potrivit unei anchete de conjunctură a Institutului Național de Statistică (INS).

Continuați să citiți


Rezidențialul, „pariul” investitorilor locali și străini. Vezi EXCEPȚIA de la regulă!

6 Iulie 2018

Pe fondul unui stoc locativ precar (atât cantitativ, cât și calitativ), cererea pentru locuințe este la un nivel ridicat în România – dacă e să ne uităm doar la creșterea creditării. Nu este de mirare, așadar, că tot mai mulți investitori, locali, dar și străini, decid să „parieze” pe potențialul rezidențialului autohton. Există însă și excepții.

Continuați să citiți


Immofinanz și Speedwell semnează contracte de vânzare pentru două terenuri din portofoliul Adama

6 Iulie 2018

Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, a progresat cu vânzarea portofoliului de terenuri ale companiei rezidențiale Adama. Cele două proprietăți situate în zona de Nord a Bucureștiului au o suprafață totală de peste 50.000 mp și au fost vândute către Speedweel Real Estate Development.

Continuați să citiți


Vrei sa cumperi un imobil? Iata sfaturile unui avocat specializat in domeniu!

6 Iulie 2018

Foarte mulți dintre noi și-au dorit la un moment dat în viață sau își doresc de foarte mult timp să aibă propriul cămin, propria locuință, locul în care putem beneficia de liniște, confort, intimitate și siguranță. Cu toate acestea, foarte puțini oameni sunt precauți atunci când vine vorba de a ști cu certitudine ceea ce cumpără, în ce condiții, la ce riscuri se expun ori care sunt consecințele juridice ale tranzacției în cauză.

Continuați să citiți


Noi AMENINȚĂRI pentru piața imobiliară în 2018: déjà-vu 2008?

5 Iulie 2018

2018 a început sub auspicii cât se poate de pozitive pentru piața imobiliară autohtonă, atât din punctul de vedere al apetitului pentru achiziții, cât și, implicit, din cel al perspectivelor pentru construcția de noi proiecte. Iată însă că alte provocări se profilează la orizont.

Continuați să citiți