Blog

Monumente istorice care se dezintegreaza in Bucuresti: casa Miclescu si moara lui Assan

19 Aprilie 2019 • Imobiliare

O serie de cladiri din Capitala, unele construite dupa planurile unor arhitecti celebri, precum Ion Mincu, sunt uitate de autoritati, in timp ce proprietarii, persoane fizice, le lasa sa cada. Monumente istorice sunt ajutate de oameni sa pice, prin nepasare sau interes, iar situatiile caselor Miclesu, Nanu-Muscel sau a Teatrului de Vara din parcul Bazilescu se incadreaza in aceste categorii.

Continuati sa cititi


Inchirierea apartamentelor este mai rentabila decat cumpararea. Unde gasesti oferte de apartamente de inchiriat la preturi bune?

22 Ianuarie 2019 • Imobiliare

Cumpararea unui apartament nu este o optiune pe care si-o poate permite oricine. Preturile tot mai mari ale apartamentelor, ofertele tot mai variate, ratele destul de greu de suportat, toate acestea au dus la o reorientare catre inchiriere. Spre deosebire de cumparare, inchirierea presupune costuri mult mai mici, nu e nevoie sa investesti foarte mult la inceput, poti avea mobila si toate facilitatile inca din prima clipa.

Continuati sa cititi


Cum gasesti cel mai bun apartament de inchiriat

31 Ianuarie 2019 • Imobiliare

Inchirierea unui apartament in capitala se poate dovedi o adevarata provocare. La un moment dat, clientii se satura de „super-ofertele” mascate pe site-uri cu anunturi sau in ziare si realizeaza ca, fara ajutorul unei echipe de profesionisti, precum reprezentantii agentiei Bliss Imobiliare, nu reusesc sa gaseasca locuinta mult visata. Cu o oferta foarte bogata de apartamente de inchiriat in Bucuresti si cu o oferta de nerefuzat de servicii prompte si eficiente, clientii vor fi pe deplin multumiti de colaborare si isi vor da seama ca erau suficiente doar cateva click-uri pentru a face fata presiunii gasirii unui apartament.

Continuati sa cititi


Trei metode de a gasi un apartament de inchiriat cand ai nevoie sa te muti rapid

21 Ianuarie 2019 • Imobiliare

Stii foarte bine ce inseamna sa fii nevoit sa te muti rapid dintr-o zona in alta, mai ales in orasele mari. Mutarea efectiva poate fi rezolvata relativ rapid, cu firme specializate, dar gasirea unui apartament de inchiriat in timp util e o adevarata provocare. Oferte sunt, nu e o problema, dar cele mai multe se dau rapid, ori sunt in zone care nu iti sunt accesibile, chiriile pot fi prea mari. Iata in continuare trei metode de a gasi rapid un apartament de inchiriat cand trebuie sa te muti in doi timpi si trei miscari.

Continuati sa cititi


Dacă vrei să vinzi sau închiriezi o locuință mică în 2019, apelează la o agenție experimentată!

2 Ianuarie 2019 • Imobiliare

Dacă vrei să vinzi sau închiriezi o locuință mică în 2019, apelează la o agenție experimentată! Dacă vrei să vinzi cu succes un garsonieră sau un apartament, Bliss Imobiliare te poate ajuta în mod profesionist. Este foarte dificil în prezent ca să obții un preț bun într-o tranzacție imobiliară, mai ales în 2019, an care începe destul de încețoșat cu privire la acest domeniu al vânzărilor de locuințe mici.

Continuati sa cititi


Fotografia imobiliara, un mod de a capta la maxim atentia potentialilor clienti

7 Ianuarie 2019 • Imobiliare

Daca esti in cautarea unei proprietati, Bliss Imobiliare ar putea sa fie agentia de care ai nevoie. O poza poate ajuta la inchirierea sau vanzarea unui imobil, mai bine decat orice text

Continuati sa cititi


Invitatie Open House Vila de lux cu piscina Iancu Nicolae Jolie Ville

26 Martie 2019 • Imobiliare

Am deosebita placere sa va invit la un Open House pentru a va prezenta o vila deosebita care isi asteapta noii proprietari. Vila este situate in zona Jolie Ville, Iancu Nicolae.

Continuati sa cititi


Creditarea si piata imobiliara in 2019 #finzoom

28 Ianuarie 2019 • Imobiliare

Anul 2019 aduce cateva modificari importante pentru consumatorii de credite. Creditele imobiliare, credite de consum, precum si Prima Casa sunt vizate de modificari in acest an.

Continuati sa cititi


Ce se va intampla in 2019 cu pretul la imobiliare? Raspunde Adrian Crivii, fost sef ANEVAR

2 Ianuarie 2019 • Imobiliare

Ce se va intampla in 2019 cu pretul la imobiliare? Raspunde Adrian Crivii, fost sef ANEVAR Ce se va intampla cu pretul locuintelor in 2019 si unde ne aflam fata de bula imobiliara din 2008 Deja exista in Romania un oras in care preturile apartamentelor le-au depasit pe cele de dinaintea crizei economice. Ramane de vazut daca, incepand din 2019, vor continua scumpirile si in restul tarii sau daca dimpotriva, piata se va prabusi din nou. Pana acum, nici macar analistii cu experienta in finante si imobiliare n-au cazut de acord asupra unui scenariu.

Continuati sa cititi


Boom imobiliar sau criză la orizont? Vinzi sau cumperi?

6 August 2018 • Imobiliare

Pentru toți cei interesați în tranzacții imobiliare, un dialog pertinent cu profesioniști în domeniu este foarte util – Octavian Bădescu, fondator Remax Freedom Group, și Dana Gațe, Broker Owner Remax Freedom Grup, sunt invitații lui Alexandru Răducanu pentru a desluși provocările actuale, tendințele și oportunitățile pieței de imobiliare din România. Fie că ești investitor în imobiliare, fie vrei să cumperi, să vinzi sau să închiriezi o locuință, această emisiune este pentru tine!

Continuati sa cititi


2019: Se SCHIMBĂ regulile la credite, inclusiv la Prima Casă!

7 Ianuarie 2019 • Imobiliare

Dacă te numeri printre cei care și-au pus în gând să-și cumpere o casă în 2019, trebuie să știi că accesarea de credite este mai dificilă, chiar și pentru programul Prima Casă. După un 2018 lipsit de turbulențe în imobiliare, 2019 și-a luat startul sub semnul unor schimbări de fundal cu bătaie lungă. Astfel, data de 1 ianuarie marchează intrarea în vigoare a noilor reglementări ale Băncii Naționale a României (BNR) privind condițiile de creditare. Aprobate spre finele anului trecut, normele vizează gradul total de îndatorare acceptat la accesarea unui împrumut, calculat ca pondere a obligaţiilor totale lunare de plată raportate la venitul net lunar. În 2019, plafonul maxim permis de către băncile de pe piața autohtonă este substanțial mai scăzut, ajungând până la un maximum de 40% din venitul net la creditele în lei. Modificarea este una cât se poate de notabilă, având în vedere că, în urmă cu doar un an, același indicator ajungea până la aproximativ 60%, în funcție de bancă – depășind, în unele cazuri, chiar și acest nivel. Pe de altă parte, de constrângeri sensibil mai accentuate vor fi afectați cei care ar intenționa să acceseze un împrumut în valută, plafonul aplicat pentru acest tip de credite fiind de doar 20%. „Regulamentul se aplică atât instituţiilor bancare, cât şi IFN”, precizează oficialii BNR.

Continuati sa cititi


2019: Se dau din nou credite Prima Casă! Condițiile sunt aceleași, cu o EXCEPȚIE

5 Martie 2019 • Imobiliare

În 2019, cei care vor să acceseze credite Prima Casă vor avea de ales între 15 bănci participante la program. După un început de an marcat de o serie de discuții privind transformarea programului Prima Casă într-unul strict social, creditarea cu garanția statului este, în sfârșit, reluată, însă fără modificarea condițiilor de funcționare. Astfel, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a primit, din partea Ministerului Finanțelor Publice, acordul de distribuire pentru suma de 1,987 miliarde lei (dintr-un plafon total de două miliarde de lei alocat pentru tot anul 2019). „Programul Prima Casă 2019 beneficiază de aceleași condiții de acordare a garanției statului român pentru finanțările aprobate de băncile participante”, au punctat reprezentanții FNGCIMM.

Continuati sa cititi


Andrei Marinescu, Re/Max: Tehnologia nu va putea inlocui consultantul de vanzari in imobiliare

28 Februarie 2019 • Imobiliare

Se estimeaza in prezent ca tehnologiile de tip PropTech, precum inteligenta artificiala sau blockchain, vor crea, in urmatoarele decenii, puternice turbulente in industria globala de Real Estate, implicit in ceea ce priveste existenta locurilor de munca in consultanta imobiliara de specialitate. Andrei Marinescu (38 de ani), broker / owner Re/Max, cu experienta de 11 ani in piata imobiliara, are insa o viziune optimista legata de viitorul consultantei imobiliare. In opinia, tehnologia nu va putea inlocui, cel putin in urmatorii ani, consultantul de vanzari, in contextul in care, "cumparatorii au nevoie sa afle lucruri pe care tehnologia nu le poate oferi inca; au frici, au temeri, au nevoie de ghidaj si asistenta in procesul de cumparare".

Continuati sa cititi


Extinderea TVA de 5%, gura de oxigen pentru piata imobiliara? Ce se intampla cu preturile apartamentelor in 2019

7 Februarie 2019 • Imobiliare

Modificarile fiscale de la sfarsitul anului trecut au adus si o veste buna atat pentru dezvoltatori cat si pentru clienti. Potrivit analistilor companiei de consultanta Frames, extinderea marjei reduse de TVA de 5% la toate locuintele de sub 120 mp si de maximum 250 mp pentru teren, va influenta in sens pozitiv piata.

Continuati sa cititi


Astazi se implinesc 42 de ani de la cutremurul din 1977. In cazul unui seism similar, aproximativ 850.000 locuinte ar putea fi afectate

5 Martie 2019 • Imobiliare

Astazi se implinesc 42 de ani de la cutremurul din 1977, in urma caruia efectele au fost devastatoare: aproape 1.600 de vieti pierdute si circa 35.000 de locuinte complet distruse. In prezent, doar 19% din cele 8,9 milioane de locuinte din Romania au o polita obligatorie de asigurare impotriva dezastrelor (PAD), iar 16% au si o asigurare facultativa. Astfel, din totalul locuintelor din Romania, doar 1,67 milioane sunt asigurate prin polite obligatorii PAD, iar 1,48 milioane au si o asigurare facultativa.

Continuati sa cititi


Forte Partners ar urma sa construiasca doua cladiri de spatii de birouri si locuinte de 8 etaje pe terenul din Calea Serban Voda

5 Martie 2019 • Imobiliare

Forte Partners, companie controlata de omul de afaceri Geo Margescu, are in plan idezvoltarea unui ansamblu de spatii de birouri, prin intermediul societatii Serban Voda Plaza Development SRL, pe un teren de peste 18.000 mp situat pe Calea Serban Voda, langa fabrica de ciorapi Adesgo, vis-a-vis de Parcul Tineretului. Proiectul era cunoscut presei economice de acum doi ani, atunci cand pe site-ul Ordinului Arhitectilor din Romania in minuta sedintei pentru avizul de oportunitate pentru PUZ s-a discutat despre constructia "unui complex rezidential cu locuire colectiva, birouri, comert si servicii", cu "un regim de inaltime de P+14". Initiatorul, Serban Voda Plaza Development, solicita trecerea terenului de 18 ha, de la incadrarea CA2 de PUG, la M2A in PUZ, care ar fi dus POT la 80% si CUT la 3,6.

Continuati sa cititi


One United Properties, obligata sa suspende lucrarile de constructie la turnurile de locuinte si spatii de birouri One Floreasca City

6 Martie 2019 • Imobiliare

One United Properties, obligata sa suspende lucrarile de constructie la turnurile de locuinte si spatii de birouri One Floreasca City One United Properties trebuie sa opreasca lucrarile de constructie la investitia de 100 de milioane de euro in fosta platforma Automatica, situata la intersectia Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca din Capitala, in contextul in care Asociatia Salvati Bucurestiul, condusa de Nicusor Dan, a obtinut pe 4 martie in Instanta suspendarea executarii HCGMB nr. 85/2011, acordul de mediere nr. 3/2017 si autorizatia de construire nr. 4/1564415/2018 pentru proiectul de retail, locuintesi si spatii de birouri One Floreasca City.

Continuati sa cititi


Lituanienii de la Apex Alliance au scos la vânzare hotelul Hilton Garden Inn din Centrul Vechi

28 Februarie 2019 • Investitii

Grupul lituanian Apex Alliance, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de hoteluri din Bucureşti din ultimii doi ani, a scos la vânzare hotelul Hilton Garden Inn (foto) de lângă BNR, din Centrul Vechi al Capitalei, potrivit unor date din piaţă. Conform calculelor ZF, hotelul cu 210 camere ar putea fi vândut cu circa 40 de milioane de euro.

Continuati sa cititi


Prăbuşirea de pe piaţa imobiliară continuă.

12 Ianuarie 2019 • Imobiliare

Prăbuşirea de pe piaţa imobiliară continuă. Datele oficiale confirmă: în luna decembrie 2018 au fost vândute cu 22% mai puţine locuinţe decât în noiembrie 2018

Continuati sa cititi


BLISS Imobiliare se extinde!

25 Februarie 2019 • Joburi

Căutăm o persoana full time pentru suport în activitati de back-office. (De asemenea, pot fi doua persoane part-time, 4 ore pe zi, lucrând de acasă). Căutăm și agenți imobiliari! O nouă poziție în BLISS Imobiliare. Lucrați într-o echipă în care veți obține mult de sprijin pentru a vă administra propriul portofoliu și pentru a închide multe și multe tranzacții!

Continuati sa cititi


Căutăm și agenți imobiliari! O nouă poziție în BLISS Imobiliare.

25 Februarie 2019 • Joburi

BLISS Imobiliare se extinde! Lucrați într-o echipă în care veți obține mult de sprijin pentru a vă administra propriul portofoliu și pentru a închide multe și multe tranzacții! Agenții noștri imobiliari vor lucra aproape de locul în care locuiesc. Casa ta e biroul tău. Vă atribuim o zonă aproape de casă. Vă oferim proprietăți de închiriat și de vânzare și vă ocupați de ele. Noi ne ocupăm de marketing și voi vă ocupați de vizionări. Noi ne ocupăm de back office și asistență juridică și voi vă ocupati de încheierea tranzacțiilor. Veți lucra la un portofoliu constant de aproximativ 300 de proprietati. În fiecare zi ceva nou. Întotdeauna inchideți tranzactii! Simplu ca bună ziua!

Continuati sa cititi