Blog


Loviturile imobiliare ale celui mai misterios investitor grec din România

23 Ianuarie 2013

„Papalekas este un antreprenor bine înfipt în piaţă, care a reuşit să încheie o serie de tranzacţii majore atât înainte, cât şi în timpul crizei. El nu reprezintă exemplul grecesc, de vreme ce nivelul său de influenţă este unul european, dacă nu global, şi România este doar una dintre ţările în care este activ. Mai există câţiva greci ca el, dar toţi sunt excepţii, nu regula“, consideră Ilias Papageorgiadis, proprietarul companiei de consultanţă cu capital grecesc More Real Estate Services.

Continuați să citiți


2019 ar putea aduce un nou crash imobiliar. Avertismentele specialiștilor

20 Noiembrie 2018

2019 ar putea aduce un nou crash imobiliar. Avertismentele specialiștilor 2019 ar putea aduce un nou crah imobiliar. Specialiştii avertizează că piaţa de profil dă deja semne de prăbuşire, pentru că vânzările de locuințe au scăzut drastic în mai multe orașe din țară, exact ca în 2008. Iar analiştii nu mai au niciun dubiu că ne aflăm într-un moment de răscruce, chiar înainte de o ieftinire a proprietăţilor imobiliare. Românii sunt deja speriaţi de înăsprirea condiţiilor de creditare şi încep să renunţe la ideea de a cumpăra o casă în rate. În urmă cu un an, orice proiect imobiliar scos la vânzare îşi găsea imediat cumpărători. Conta prea puţin că blocul exista doar pe planşele arhitecţilor. Acum, însă, dezvoltatorii imobiliari sunt îngrijoraţi de numărul tot mai mic de clienţi.

Continuați să citiți


Clasificarea cladirilor de birouri

3 Decembrie 2018

Clasificarea cladirilor de birouri Birourile sunt clasificate in clasele A, B sau C, in functie de indeplinirea urmatoarelor caracteristici (indicate de catre BOMA)

Continuați să citiți


Consultant Imobiliar / Broker Imobiliare / Real estate Broker BLISS imobiliare

1 Decembrie 2018

BLISS Imobiliare se extinde! Avem nevoie de consultanti imobiliari! Persoana ideala pentru noi este independenta, muncitoare, determinata sa obtina rezultate. Folosind tehnologia oferita de noi, suportul nostru, trainingul si dezvoltarea personala, impreuna cu o echipa care ofera tot suportul necesar pentru a avea succes, vei beneficia de platforma potrivita pentru ca rezultatele sa fie profitabile. Vei putea genera mai mult venit cu BLISS!

Continuați să citiți


Mohammad Murad livrează, în 2019, primele 600 de apartamente din Onix Park

22 Noiembrie 2018

Mohammad Murad livrează, în 2019, primele 600 de apartamente din Onix Park Primele 600 de apartamente din Onix Park North Area Residence, cel mai mare ansamblu rezidențial aflat în construcție în zonă Aviației – Șoseaua Pipera, vor fi livrate în 2019, în urmă unei investiții de 32 de milioane de euro, atât în construcția de locuințe cât și de facilități. Construcția primei faze a Onix Park a demarat în urmă cu cinci luni, până în prezent fiind vândute aproximativ 150 de locuințe. Cele 600 de locuințe sunt grupate în două imobile cu un regim de înălțime redus, P+4 etaje, și un imobil cu un regim de înălțime S+P+11 etaje, care vor fi finalizate în lunile iunie și noiembrie 2019.

Continuați să citiți


România concurează cu Bulgaria şi Ungaria pentru o nouă uzină auto

27 Noiembrie 2018

România concurează cu Bulgaria şi Ungaria pentru o nouă uzină auto, care ar atrage investiţii de peste 1 miliard de euro şi ar putea genera 4.000 - 5.000 de noi locuri de muncă, scrie Mediafax. CEO-ul VW Group, Herbert Diess, declara pe 18 noiembrie că grupul caută o nouă locaţie în Europa de Est pentru o fabrică Skoda pentru a demara producţia după 2022. Nevoia de o nouă uzină apare deoarece VW va converti uzina din Emden, Germania la producţia de maşini electrice şi va muta producţia moodelului Passat în actuala uzina Skoda din Kvasiny, care în prezent produce Skoda Superb. În viitoarea uzină se vor produce SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, asamblate în prezent în Kvasiny.

Continuați să citiți


Antreprenorul care şi-a construit prima casă eco-pasivă din România: „Iarna plătesc 10 euro pe lună încălzire şi apă caldă“

29 Noiembrie 2018

Antreprenorul care şi-a construit prima casă eco-pasivă din România: „Iarna plătesc 10 euro pe lună încălzire şi apă caldă“ Omul de afaceri clujean Béla Barabás (49 de ani), care s-a mutat de aproximativ 3 ani în prima clădire eco-pasivă certificată din România, a povestit pentru „Adevărul” cum este viaţa într-o astfel de locuinţă a viitorului. Casa a costat 1.000 - 1.200 de euro pe metru pătrat.

Continuați să citiți


Autorizațiile pentru construcția de locuințe și-au accentuat declinul în octombrie, cu o scădere de 4%

29 Noiembrie 2018

Autorizațiile pentru construcția de locuințe și-au accentuat declinul în octombrie, cu o scădere de 4% Numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a scăzut în octombrie cu 4% față de aceeași lună a anului trecut, până la 3705, declin mai accentuat decât cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Continuați să citiți


Guvernul va acorda garanții de 80% pentru creditele luate de profesori la cumpărarea unei locuințe.

29 Noiembrie 2018

Guvernul va acorda garanții de 80% pentru creditele luate de profesori la cumpărarea unei locuințe. Profesorii din mediul rural vor primi și 5.000 euro. Este promisă devansarea creșterilor salariale și salarii în plus anuale, la instalare și pensionare

Continuați să citiți


În construcții va fi un salariu minim brut lunar de 3.000 lei, taxele de muncă vor fi eliminate la angajatori. Va fi înființat Fondul de Garantare pentru Construcții și stabilit un avans obligatoriu la proiecte

29 Noiembrie 2018

În construcții va fi un salariu minim brut lunar de 3.000 lei, taxele de muncă vor fi eliminate la angajatori. Va fi înființat Fondul de Garantare pentru Construcții și stabilit un avans obligatoriu la proiecte Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/ultima-ora-constructii-salariu-minim-brut-lunar-3-000-lei-taxele-munca-vor-eliminate-angajatori-infiintat-fondul-garantare-constructii-stabilit-avans-obligatoriu-proiecte-18681127

Continuați să citiți


Cum a ajuns Forte Partners cel mai dinamic dezvoltator local de birouri, după ce a deschis mai multe zone din interiorul capitalei

1 Martie 2018

Cum a ajuns Forte Partners cel mai dinamic dezvoltator local de birouri, după ce a deschis mai multe zone din interiorul capitalei? Discuțiile cu dezvoltatorii imobiliari conțin, în general, multe cifre: suprafețe brute sau închiriabile, prețuri pe metru pătrat, randamente și yield-uri.

Continuați să citiți


Dedeman achiziționează proiectul de birouri The Bridge de la Forte Partners

1 August 2018

Dedeman achiziționează proiectul de birouri The Bridge de la Forte Partners Forte Partners a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri The Bridge către Dedeman, consemnând cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018. Proiectul The Bridge, care cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 metri pătrați, va fi preluat de către grupul Dedeman. Prima faza a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM, a doua fază se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.

Continuați să citiți


Forte Partners investeşte 25 mil. euro într-un proiect de birouri lângă Palatul Telefoanelor şi analizează achiziţia clădirii Tandem de la Telekom

25 Octombrie 2018

Forte Partners investeşte 25 mil. euro într-un proiect de birouri lângă Palatul Telefoanelor şi analizează achiziţia clădirii Tandem de la Telekom Dezvoltatorul Forte Partners, cel care a vândut proiectul the Bridge către fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl contra 200 mil. euro în cea mai mare tranzacţie cu birouri de pe piaţa locală, a obţinut autorizaţia de construcţie şi va demara procedurile pentru construirea unei clădiri de birouri pe terenul cumpărat de la Telekom anul trecut lângă Palatul Telefoanelor. Preţul de pornire pentru acest teren la licitaţie era de 3,3 mil. euro.

Continuați să citiți


Forte Partners pregăteşte birouri şi locuinţe lângă Parcul Tineretului şi fabrica Adesgo

10 Ianuarie 2018

Dezvoltatorul Forte Partners, care a finalizat anul trecut prima fază a proiectului de birouri The Bridge din apropierea Pasajului Basarab din Capitală, se pregăteşte pentru un nou proiect, de data aceasta mixt.

Continuați să citiți


06.11.2018 Primăria Capitalei a actualizat lista clădirilor cu risc seismic din Bucureşti

6 Noiembrie 2018

Listele imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic actualizate la 06.11.2018.

Continuați să citiți


Doi antreprenori români lansează o platforma online ce face analize pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă într-un ansamblu rezidenţial nou

27 Noiembrie 2018

Doi antreprenori români lansează o platforma online ce face analize pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă într-un ansamblu rezidenţial nou

Continuați să citiți


#salvatipipera. Exproprierea terenurilor pe Șoseaua Fabrica de Glucoză costă dublu față de lucrarea propriu-zisă

30 Octombrie 2018

Traficul infernal din nordul Bucureștiului ar mai putea fi ușurat o dată cu lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză, care urmează să preia un aflux important de autoturisme din ieșirea de pe autostrada A3. Breteaua de acces la Șoseaua București-Ploiești este o lucrare prognozată a fi dată în folosință în viitorul apropiat.

Continuați să citiți


#salvatipipera / Care sunt soluţiile pentru salvarea cartierului de afaceri Pipera Sud - STUDIU

11 Iulie 2018

În Pipera Sud există o diferență între ceea ce vor companiile și ceea ce îşi doresc angajații acestora, arată un studiu realizat de compania IHS România. Potrivit cercetării, există, de asemenea, o diferenţă foarte mare şi în ceea ce privește productivitatea zonei şi investiţiile publice.

Continuați să citiți


Pericolul blocurilor ieftine construite recent. Ele au autorizație

6 Noiembrie 2018

Blocuri construite mult prea aproape unele de altele, dar cu autorizaţie. Se întâmplă în oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov. Pompierii şi-ar face cu greu loc printre cele două clădiri în cazul în care ar izbucni un incendiu. O recunosc locatarii care s-au grăbit să-şi cumpere acolo locuinţe, ademeniţi de preţurile mici. Ansamblul rezidenţial este construit de acelaşi dezvoltator care a ridicat blocul ce s-a făcut scrum în urmă cu două luni, în Capitală.

Continuați să citiți


A început demolarea unui bloc construit ilegal pe un spațiu verde din sectorul 5

15 Noiembrie 2018

A început demolarea unui bloc construit ilegal pe un spațiu verde din sectorul 5 al Capitalei, după ce vecinii au câștigat procesul

Continuați să citiți