Blog

Constructiile Fara Autorizatie De Construire Vor Putea Fi Intabulate!

16 Ianuarie 2020 • Imobiliare

Ati construit o casa fara autorizatie de construire? De acum o puteti intabula si in cartea funciara. Lege noua in 2020 cu privire la constructiile si edificiile ce nu au avut la baza autorizatie de construire vine si schimba ceea ce stiam despre modul de intabulare a constructiilor.

Continuati sa cititi


CPI|2019 vs 2020: Geo Mărgescu, CEO Forte Partners, despre situația pieței rezidențiale, strategia companiei și atuurile unui dezvoltator de succes

20 Decembrie 2019 • Imobiliare

Piața rezidențială din București este una în curs de maturizare, caracterizată prin evoluții normale ale prețurilor, într-o direcție sau alta. Acest fapt este valabil și în cazul principalelor piețe regionale din țară, susține Geo Mărgescu, cofondatorul și CEO-ul Forte Partners

Continuati sa cititi


Retrospectiva rezidențială în 2019 | CPI

19 Decembrie 2019 • Imobiliare

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, ritmul de creștere a prețurilor de pe piața rezidențială autohtonă a accelerat față de anul trecut. Astfel, la nivelul trimestrului al patrulea din 2019, locuințele (atât apartamente, cât și case) sunt cu 7% mai scumpe decât în urmă cu un an. Spre comparație, în perioada similară din 2018, diferența de preț la 12 luni se situa la 5,3%.

Continuati sa cititi


09.12.2019 Primăria Capitalei a actualizat lista clădirilor cu risc seismic din Bucureşti

3 Mai 2019 • Imobiliare

09.12.2019 Primăria Capitalei a actualizat lista clădirilor cu risc seismic din Bucureşti Listele imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic actualizate la 29.10.2019. România este o ţară cu potenţial seismic ridicat, aspect evidenţiat de studiile de hazard seismic şi de prevederile codului de proiectare seismică P100. Practic, în orice moment se poate produce un cutremur cu magnitudine mai mare de 7 în Zona Seismică Vrancea, la adâncimi între 60 şi 180 km. Şi această zonă nu este singura în care pot avea loc cutremure cu potenţial distructiv.

Continuati sa cititi


Vila spectaculoasa in zona Dorobanti Bucuresti

22 Noiembrie 2019 • Imobiliare

Vila impresionanta situata in zona Dorobanti – Beller. construita pe o suprafata de 1.200mp, desfasurata astfel: 1S+DS+HP+2. Suprafata utila de 990mp este impartita intre cele 8 dormitoare, 8 bai, 3 bucatarii, piscina interioara si sala de sport.

Continuati sa cititi


Unul dintre clientii Bliss Imobiliare cauta sa cumpere un apartament cu 4 camere in Ibiza Sol

8 Noiembrie 2019 • Imobiliare

BLISS Imobiliare | Unul dintre clientii Bliss Imobiliare cauta sa cumpere un apartament cu 4 camere in Ibiza Sol Pipera, de preferabil la etajul 1. Daca doriti, de asemenea, sa cumparati/inchiriati sau sa vindeti/inchiriati o proprietate, nu ezitati sa contactati Bliss Imobiliare.

Continuati sa cititi


De vanzare Vilă istorica de lux cu curte, in renovare, zona Sfantul Stefan

23 Octombrie 2019 • Imobiliare

Vila istorica pentru investitie Pache Protopopescu Traian Vila in zona centrala, cu elemente de arhitectura neoromaneasca, cu influente brancovenesti, singura in curte, avand anexe si garaj. E in curs de reabilitare, cu Autorizatie de reabilitare valabila pana in mai 2020. Se vinde in statusul actual. Vila este monument istoric clasa B. Casa monument cl. B pentru sediu de lux zona Plantelor Parc Izvor Rece Potrivita pentru resedinta de lux, sediu reprezentativ sau pentru ambasada.

Continuati sa cititi


Prețurile apartamentelor și-au încetinit creșterea în septembrie. Vezi unde au avut loc scăderi

8 Octombrie 2019 • Imobiliare

Bucureștiul și Constanța au înregistrat, dintre marile orașe, cele mai mari creșteri ale prețurilor locuințelor. După un plus de 1,2% în luna august, apartamentele (noi și vechi) disponibile spre vânzare în România au s-au apreciat și în septembrie – avansul s-a cifrat, însă, de data aceasta, la doar 0,6%. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, o asemenea unitate locativă poate fi achiziționată, la nivel național, cu 1.272 de euro pe metru pătrat util, față de 1.264 de euro pe metru pătrat util la finele sezonului estival.

Continuati sa cititi


Baneasa Pipera Bucuresti Romania

27 Septembrie 2019 • Imobiliare

BLISS Imobiliare|Inchiriere case si vile si in zona Baneasa Iancu Nicolae si Pipera din Bucuresti Voluntari! Scoala franceza Anna De Noailles scoala americana AISB scoala britanica BSB scolii internationala Baneasa Zoo.

Continuati sa cititi


Prețurile apartamentelor, pe PLUS în iulie 2019. Bucureștiul, fruntaș la scumpiri

8 August 2019 • Imobiliare

Pe parcursul lunii iulie, prețurile apartamentelor (noi și vechi) s-au majorat atât pe plan național, cât și în câteva centre regionale importante, în frunte cu Bucureștiul. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel de țară pentru o asemenea unitate locativă s-a majorat cu 2,7% luna trecută, de la 1.216 euro pe metru pătrat util în iunie, la 1.249 de euro pe metru pătrat. De menționat este, totuși, că valoarea actuală este cu doar 3,1% mai mare decât cea consemnată în perioada similară a anului trecut, respectiv 1.212 euro pe metru pătrat util. Deși majorări de preț au fost consemnate și pe segmentul locuințelor vechi, cele mai semnificative scumpiri au avut loc pe segmentul celor nou-construite.

Continuati sa cititi


2019, an-record la construcțiile de locuințe? De la proiectele ieftine, periferice, la ansambluri pentru clasa medie

27 Mai 2019 • Imobiliare

Cel puțin pentru București și împrejurimi, anul 2019 se anunță a fi foarte prolific în ceea ce privește construcțiile de locuințe. Pe fondul dezvoltării economiei, un semn al maturizării pieței este reprezentat de predominanța ansamblurilor cu o localizare mai favorabilă. Potrivit raportului de piață Residential 2019 Market Genome realizat de compania de consultanță imobiliară SVN România, peste 20.000 de locuințe se află, aproape de jumătatea lui 2019, în diferite etape de construcție în București și localitățile limitrofe. Potrivit datelor companiei, acesta reprezintă un record absolut în istoria pieței rezidențiale locale de după 1990.

Continuati sa cititi


10 lucruri pe care trebuie sa le stii cand inchiriezi un apartament

10 August 2018 • Imobiliare

Inchirierea unei locuinte este, cel putin in teorie, un proces mai usor si mai rapid decat achizitia, insa nu este lipsit de probleme. La ce trebuie sa fie atent viitorul chirias? Avansurile pe care proprietarii le cer in aceasta perioada reprezinta o luna de chirie, practic plata primei luni de chirie de la mutare, si o garantie in cuantum de inca o luna de chirie, spune Alexandru Pricop, managing partner al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Continuati sa cititi


Cât costă chiria în marile centre universitare: topul oraşelor cu cele mai mari chirii

10 August 2018 • Imobiliare

Toamna aduce scumpiri când e vorba despre închirierea unor garsoniere sau apartamente în marile centre universitare, majorări date în parte şi de cererea mare din această perioadă. Un studiu realizat de imobiliare.ro arată că suma medie solicitată pentru o garsonieră din Bucureşti a ajuns la circa 240 de euro pe lună, în creştere cu 5,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când chiria medie cerută era de 228 de euro. Avansul vine în contextul în care, în centrele universitare, cererea pe piaţa închirierilor de apartamente a început deja să crească încă din perioada de vară, înainte ca studenţii să înceapă noul an şcolar.

Continuati sa cititi


Câte imobile s-au vândut în luna iulie și cum au evoluat vânzările de la începutul anului 2018

8 August 2018 • Imobiliare

Peste 44.000 de imobile au fost vândute în România pe parcursul lunii iulie, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Pe parcursul lunii trecute s-au vândut la nivel național 44.430 de imobile, în scădere față de perioada similară a anului 2017 când numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare a fost cu 9.068 mai mic.

Continuati sa cititi


Obligatiile locatarului

6 August 2018 • Imobiliare

Potrivit art. 1799 Noul Cod Civil, locatarul este obligat să folosească bunul luat în locaţiune cu prudenţă şi diligenţă şi potrivit destinaţiei stabilite prin contract. Având în vedere prevederile de mai sus, locatarul nu va putea schimba destinaţia lucrului închiriat decât cu acordul locatorului.

Continuati sa cititi


Topul noilor cartiere rezidenţiale mari

4 August 2018 • Imobiliare

Creditele ipotecare se scumpesc, inflaţia înghite neaşteptat de mult din creşterile salariale, iar preţul locuinţelor se măreşte constant. Totuşi, doar în câteva luni s-au lansat pe piaţa bucureşteană zece ansambluri rezidenţiale cu peste 12.000 de apartamente. Evoluţia aminteşte de perioada pre-criză.

Continuati sa cititi


Dezvoltatorul proiectului Sunnyville se gândește să construiască birouri și locuințe în București

4 August 2018 • Imobiliare

Omul de afaceri arădean Valentin Morar, care controlează dezvoltatorul imobiliar Wallberg Properties, care construiește la Brașov proiectul rezidențial Sunnyville, ia în calcul construcția unui proiect rezidențial sau de birouri în Bucureşti, după ce în ultimul deceniu şi jumătate a construit locuințe în Arad, Braşov, Cluj-Napoca, iar începând din vara aceasta va „ataca” şi Timişoara cu un ansamblu de 1.000 de apartament

Continuati sa cititi


Prețurile locuințelor în T2 2018: scumpirile încetinesc pe fondul scăderii cererii și numărului de tranzacții

1 August 2018 • Imobiliare

În T2 2018, prețurile locuințelor din întreaga țară și-au continuat tendința ascendentă, însă variațiile au fost sensibil mai mici comparativ cu anul trecut. Cel mai recent raport de piață realizat de Analize Imobiliare, platforma lansată și susținută de Imobiliare.ro, adeverește previziunile cu privire la încetinirea ritmului scumpirilor pe segmentul rezidențial, evidențiind, totodată, contextul diminuării cererii din partea potențialilor cumpărători, în consonanță cu scăderea volumului de tranzacții.

Continuati sa cititi


Amenzi de până la 8.000 de lei pentru proprietarii care nu reabilitează fațadele clădirilor din București. Cine suportă cheltuielile

31 Iulie 2018 • Imobiliare

Proprietarii clădirilor din Capitală care prin nivelul de degradare pun în pericol siguranța populației sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit și a spațiilor publice urbane, fie ei persoane fizice sau juridice și chiar autorități și instituții publice care au în proprietate sau în administrare astfel de imobile, vor fi amendați cu sume de până la 8.000 de lei, dacă nu realizează lucrări de reabilitare, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

Continuati sa cititi


PULSUL PIEȚEI IMOBILIARE REZIDENȚIALE - Trimestrul II 2018

31 Iulie 2018 • Imobiliare

În condițiile înăspririi condițiilor de creditare și diminuării veniturilor reale ale populației, în marile orașe a fost consemnată, pentru prima dată în ultimii trei ani, o scădere a cererii pentru proprietăți rezidențiale. În comparație cu anul trecut, datele Analize Imobiliare relevă că în piață au fost cu 5% mai puțini potențiali cumpărători.

Continuati sa cititi


BuildGreen: Peste 40 de clădiri au fost certificate drept verzi, anul trecut, iar altele vor adopta, în curând, cele mai moderne certificări

25 Iulie 2018 • Imobiliare

Peste 40 de proiecte imobiliare, atât noi cât și existente, au fost certificate sustenabil în 2017 în România, potrivit datelor BuildGreen, liderul pieței locale de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România.

Continuati sa cititi