Un nou proiect Gran Via în București. „Plănuim să începem construcția în acest an”

4 Februarie 2021 • Articole

Un nou proiect Gran Via în București. „Plănuim să începem construcția în acest an”

Dezvoltatorul de origine spaniolă Gran Via Real Estate a cumpărat un teren în imediata vecinătate a Autostrăzii Urbane din nordul Capitalei. Va construi aici al patrulea proiect din portofoliul său localizat în București și al cincilea din țară.

„Noul teren în suprafață de 2.395 mp ne va permite construcția unui proiect, de 90 de apartamente, pentru care plănuim să începem construcția în acest an, cu termen de livrare 24 de luni de la debutul lucrărilor”, a declarat Antoanela Comșa, General Manager Gran Via România.

Noul proiect va fi localizat pe strada Fabrica de Gheață din apropierea Lacului Plumbuita, iar locuințele vor avea vedere directă la lac și la parcul cu același nume.


Ansamblul va cuprinde apartamente cu 2 și 3 camere și, prin proximitatea Autostrăzii Urbane, ar putea reprezenta o alternativă accesibilă de locuire pentru cei care vizează zona Aviației, potrivit dezvoltatorului.

Gran Via este un brand cu 15 ani de prezență pe piața din România. Dezvoltatorul este cunoscut pentru reconversia mai multor foste loturi industriale din Capitală în proiecte rezidențiale.

Primul proiect Gran Via a fost construit pe fosta platformă Frigocom din sectorul 6. În prezent, Timișoara 58 cuprinde 800 de apartamente.

A doua dezvoltare a fost Gran Via Park, proiect localizat în vecinătatea mall-ului Plaza România și construit în locul fostei fabrici Electrotehnica. Acesta este cel mai mare proiect al dezvoltatorului din România, cu 1.000 de apartamente finalizate și alte 220 în lucru.

Al treilea ansamblu rezidențial a fost construit pe lotul industrial Paste Băneasa. Este vorba despre Aviației Apartments din sectorul 1. În cazul său, au fost livrate 291 de apartamente la finalul anului 2019, iar faza a doua care va cuprinde 80 de apartamente se află în curs de avizare.

Noul ansamblu rezidențial care urmează să fie construit pe strada Fabrica de Gheață este al patrulea din București pentru dezvoltatorul de origine spaniolă și al cincilea din România.

Gran Via lucrează și la un proiect în Constanța, numit Gran Via Marina. Prima fază va fi predată în această primăvară, iar la finalizare ansamblul va cuprinde 1.000 de apartamente.

Sursa: CPI