Principalul producător chinez de componente auto KSHG Auto Harness se extinde din nou printr-o afacere de 13.000 mp cu CTP în România

22 Decembrie 2023 • Știri

Principalul producător chinez de componente auto KSHG Auto Harness se extinde din nou printr-o afacere de 13.000 mp cu CTP în România

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și manager de proprietăți industriale și logistice din Europa în funcție de suprafața brută închiriabilă (GLA), a închiriat 13.000 mp de spațiu de producție la CTPark Deva II din vestul României companiei lider chinez de componente pentru automobile KSHG Auto Harness . Compania își extinde semnificativ prezența în parc, având deja 8.000 mp de spațiu de producție acolo în 2022, reflectând cererea în creștere pe care CTP o vede de la multinaționalele care caută să „nearshore” producția de bunuri destinate piețelor europene.

KSHG Auto Harness închiriază acum un total de 21.000 mp la CTPark Deva II, care este la mică distanță de autostrăzile care leagă de capitala României, București, și de granițele cu Serbia și Ungaria. Compania de componente auto a adus prima linie de producție high-tech de acest gen în România când s-a mutat la CTPark Deva II în 2022, creând 400 de noi locuri de muncă în acest proces și de atunci afacerea a asigurat noi proiecte de la clienți europeni care vor crea mai multe locuri de munca in Romania.

Deva, un oraș situat în regiunea istorică a Transilvaniei și împrejurimile sale, cum ar fi Bacia, au devenit în ultimii ani un hub pentru marile companii de producție auto și alte companii de înaltă tehnologie, din ce în ce mai multe dintre aceste firme cautând să producă „nearshore” pentru a-și asigura. lanțurile de aprovizionare mai aproape de locul în care se află clienții lor. Aceasta urmează pandemiei de COVID și tensiunilor geopolitice care perturbă lanțurile de aprovizionare, precum și noilor reglementări UE care încurajează producătorii să se bazeze în regiune. Europa Centrală și de Est (ECE) a devenit un punct fierbinte pentru producătorii multinaționali care doresc să se stabilească în Europa, disponibilitatea forței de muncă calificată, economii în creștere și conexiuni bune cu piețele vest-europene, toate fiind factori cheie care atrag companiile în regiune. 

În calitate de dezvoltator-proprietar, CTP își propune întotdeauna să aibă spațiu suplimentar în parcurile sale disponibil pentru dezvoltare, în care chiriașii săi, cum ar fi KSHG Auto Harness, pot crește. Aceasta explică de ce aproximativ 70% din noile contracte de închiriere ale CTP sunt semnate cu chiriașii din baza de clienți existentă.

Andrei Bentea, Senior Leasing Officer la CTP România, a comentat: „Suntem încântați să vedem KSHG Auto Harness extinzându-se în mai mult spațiu la CTP Park Deva II. La CTP ne concentrăm întotdeauna pe crearea spațiului potrivit pentru clienții noștri, care este proiectat și construit pentru a se potrivi nevoilor acestora. Deoarece ne păstrăm parcurile pe termen lung, ajungem să înțelegem cu adevărat afacerile chiriașilor noștri, ceea ce înseamnă că atunci când aceștia sunt gata să se extindă, suntem gata să-i ajutăm. În majoritatea parcurilor noastre, strategia noastră este să avem terenuri suplimentare disponibile alocate pentru dezvoltare, oferind chiriașilor noștri flexibilitatea de care au nevoie pentru a se extinde. Acest lucru a fost salutat de mulți dintre clienții multinaționali care caută din ce în ce mai mult să producă aproape de coastă bunurile pe care le produc pentru clienții lor pe piețele europene .”

Înființată în 1988, Kunshan Huguang Automotive Electric Co. Ltd. este o companie privată, specializată în dezvoltarea și producția de cablaje auto de înaltă și joasă tensiune. Este lider de piață în sector, cunoscut pentru inovație și capacitatea de a dezvolta produse de ultimă generație.

CTPark Deva II este situat strategic în Bacia, pe autostrada E79 a României, la doar câțiva kilometri de principala autostradă A1 care face legătura cu București și granițele cu Ungaria și Serbia. De asemenea, beneficiază de legături excelente de transport public către zonele locale din jur.

România este a doua cea mai mare piață a CTP, reprezentând peste 2,6 milioane mp din portofoliu în spațiul industrial și logistic de Clasa A în peste 15 orașe din România, inclusiv Arad, Brașov, București, Caransebeș, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Turda, Ineu si Salonta.


Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați https://berocc.com/.