După ce a vândut restaurantele Divan, Andrei Iuşut intră pe imobiliare

10 Iulie 2018 • Imobiliare

După ce a vândut restaurantele Divan, Andrei Iuşut intră pe imobiliare

 Alexandru Urzică | miercuri, 20 iunie 2018

Antreprenorul român Andrei Iuşut, care anul trecut şi-a vândut reţeaua de restaurante Divan din centrul Bucureştiului, a anunţat că intră pe piaţa imobiliară pe un segment dedicat proiectelor de locuinţe de lux de mici dimensiuni. Lucrează la două proiecte în Pipera.

Investitorul a ieşit din afacerea cu restaurante anul trecut, la opt ani de la lansarea sa pe acest sector, asta după ce a vândut reţeaua fast food Divan Express, Meze Taverna şi Kuzina, unui fond de investiţii din Turcia.

Acum, Andrei Iuşuţ şi-a lansat primul complex rezidenţial dezvoltat de noua sa firmă La Gloire. Proiectul, denumit Pipera Vlad Ţepeş, include 31 de apartamente. El a mai anunţat că, în iulie, vor fi demarate lucrările la al doilea complex, în zona Băneasa – Pipera.

„Zona de rezidenţial boutique accesibil reprezintă o nişă pe care am reperat-o. A apărut deoarece piaţa e polarizată. Pe de o parte, există dezvoltările considerate ieftine, cu apartamente mici, fără design, sau clădirile înalte, tip bloc comunist «restilizat», fără identitate. Pe de alta, există dezvoltări desemnate drept premium, extrem de scumpe, aproape inaccesibile pentru marea majoritate a populaţiei", a declarat Andrei Iuşut.

Antreprenorul a anunţat că investiţia în primul complex s-a ridicat la 2,5 mil. euro, mare parte din această sumă fiind alocată terenului. Al doilea proiect urmează a fi terminat în octombrie 2019.

Sursa: Capital