Ne pregătim oare de o nouă criză imobiliară: semnul dat de chiriile din București

24 August 2021 • Articole

Ne pregătim oare de o nouă criză imobiliară: semnul dat de chiriile din București

''Piața de imobiliare din România a fost foarte ciudată în ultimul an, iar noi semne continuă să atragă atenția asupra unei potențiale crize. Nu sunt șanse mari să revenim la situația din 2008, dar perspectivele nu sunt optimiste. '' Alexandru Puiu

Conform datelor agregate de Anunțul.ro, proprietarii apartamentelor din București au cerut chirii din ce în ce mai mari chiar și în luna iulie a acestui an, comparativ cu aprilie. Acesta este un trend neobișnuit pentru că, de obicei, pe timpul verii, prețurile scădeau pe timpul verii.

Ce se întâmplă cu chiriile din București

Chiriile cerute de proprietarii de apartamente cu două camere din Capitală se află pe un trend ascendent deja de vreo trei luni, iar creșterile nu sunt deloc mici. În mod aproape surprinzător, sunt zone în care chiriile au crescut cu procente între 10 și 20%.

Cea mai mare creștere se poate observa în Băneasa, unde în trei luni s-a văzut o creștere cu 19,5%. În această zonă din București, chiria medie pentru un apartament cu două camere a ajuns să graviteze în jurul a 520 de euro, comparativ cu 434 de euro în aprilie.

Pe poziția a doua în clasament se află creșterile din Unirii. Acolo s-a văzut un avans de 13,6% și o chirie medie de 453 de euro. Grivița – Gara de Nord ocupă locul trei cu 12,5%, în timp ce în Moșilor s-a văzut un salt de 11%. În zonele Rahova – Sebastian și Vitan, s-au observat modificări ascendente între 10 și 10,5%, după cum se poate vedea și în tabelul de mai jos.

În majoritatea zonelor, însă, creșterile au fost între 3 și 4 procente. În scădere absolut surprinzătoare s-au aflat apartamentele din Ștefan cel Mare – Tei. Acolo s-au dus în jos prețurile chiar și cu 15,5%, chiria fiind de 369 pentru un apartament cu două camere, în timp ce acum trei luni discutam de 437 de euro.

Sursa articolului: https://playtech.ro/2021/ne-pregatim-oare-de-o-noua-criza-imobiliara-semnul-dat-de-chiriile-din-bucuresti/