Baneasa Pipera Bucuresti Romania

27 Septembrie 2019 • Imobiliare

Baneasa Pipera Bucuresti Romania

BLISS Imobiliare|Inchiriere case si vile si in zona Baneasa Iancu Nicolae si Pipera din Bucuresti Voluntari!

Scoala franceza Anna De Noailles scoala americana AISB scoala britanica BSB scolii internationala Baneasa Zoo

Istoria zonei

Conform Wikipedia, la sfarsitul secolului al XIX-lea, Pipera (denumit si Tatarani) era un sat al comunei Baneasa-Herastrau din plasa Dambovita a judetului Ilfov, si avea 122 de locuitori; aici existau o moara de treierat si o biserica cu hramul Sfantul Ilie.

Mai tarziu, in 1925, satul este consemnat ca parte a comunei Colentina-Fundeni din plasa Pantelimon a aceluiasi judet. Ulterior, dupa ce mare parte din comuna Colentina a fost inclusa in Bucuresti, Pipera a fost desfiintata ca localitate de sine statatoare si inclusa in satul si comuna Voluntari, comuna devenita oras in 2004. In perioada post-revolutie a devenit dintr-un sat mic inconjurat de pasuni, de la marginea Bucurestiului, unul dintre cele mai scumpe cartiere rezidentiale.

In 1990, in aceasta zona erau doar hale industriale, pepiniere si camp. "Zona despre care vorbim, delimitata de strazile Petricani, Calea Floreasca, Barbu Vacarescu si Fabrica de Glucoza, era ocupata pana in anii 90 de unitati din fosta platforma industriala Pipera, platforma industriala specializata in industrie electronica de varf. Acolo au fost fabrici de televizoare, fabrici de calculatoare, produceau si soft si hard, tehnica militara speciala, erau unitati relativ mari si constructii de buna calitate", a declarat Sorin Gabrea, seful Comisiei Tehnice de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei.

Astazi, Pipera este un cartier al orasului Voluntari, cartier situat in vecinatatea sectoarelor 1 si 2 ale Bucurestiului. Este separat de restul orasului Voluntari printr-o zona partial impadurita, ce urmeaza a fi traversata de autostrada Bucuresti–Ploiesti.

Principalele artere ale cartierului sunt Bulevardul Pipera (fost soseaua Pipera-Tunari), care se suprapune DJ200B, un drum judetean care leaga Bucurestiul de satele comunelor Tunari si Balotesti; si strada Erou Iancu Nicolae, care porneste din soseaua Pipera Tunari si duce spre vest catre Bucuresti, in zona Gradinii Zoologice Baneasa si a Academiei de Politie.

Zona s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, s-au construit numeroase complexe rezidentiale si in prezent este una dintre cele mai populare zone de birouri din oraș. Zilnic, doar cu metroul, aproximativ 200.000 de persoane vin aici la locul de munca.

Motivele acestei dezvoltari sunt explicate de Sorin Gabrea mai jos:

Terenurile din aceasta zona sunt toate proprietate privata. Acum ramane de vazut cat de legitima este aceasta proprietate privata, dar toata platforma in conditiile din anii 90 s-a privatizat. Unul dintre motivele pentru care zona s-a dezvoltat atat de bine este ca erau parcele de teren foarte mari de la fostele industrii, care permiteau o ocupare optima si o utilizare eficace a terenului.

Al doilea motiv este infrastructura pentru transport. Aceasta este una dintre zonele cele mai bine irigate din Bucuresti. Exista metrou, exista tramvai pe Barbu Vacarescu,  pe Dimitrie Pompeiu, pe Petricani, si perspectiva este sa se dezvolte in continuare pentru ca deja s-a atins un punct critic din cauza nesincronizarii programelor publice cu cele private. Un alt motiv care a stat la dezvoltarea zonei este disponibilul in capacitatea infrastructurii edilitare.

Fiind fosta platforma industriala de inalta performanta, evident ca exista un disponibil important pentru energie electrica si gaz metan. A existat si energie termica. Aceste facilitati nu necesita costuri suplimentare suportate de investitori pentru echiparea zonei.

Tipul locuintelor

Asa cum am mentionat mai devreme, aceasta zona era alcatuita in trecut numai din case si vile, in proportie de 90%. Dupa 1995, a inceput un "el dorado" al tranzactiilor funciare.In tot acest timp au fost construite mai mult de 1400 de case, transformand Pipera într-una din cele mai scumpe zone rezidentiale, cu multe complexe rezidentiale deja finalizate dar si complexe noi, care sunt în constructie.

Deoarece exista numeroase cladiri de birouri si datorita proximitatii sale fata de Aeroportul Henri Coanda, Pipera a devenit o zona rezidentiala preferata de catre expati. Chiriasii pot alege dintr-o varietate de proprietati, in functie de buget, nevoi, structura familiala.

Preturile apartamentelor si caselor sunt mai scumpe decat in Tunari si Voluntari. De exemplu, un apartament cu un dormitor incepe in general de la 650 de euro, in timp ce un apartament cu doua camere incepe de la 800. Un apartament cu trei dormitoare incepe de la 1500 de euro. Noile dezvoltari includ, in general, locuri de parcare si servicii de securitate. O vila in Pipera poate fi inchiriata incepand cu 1000 de euro si poate ajunge pana la 4000 de euro sau mai mult, in functie de suprafata utila, facilitatile incluse, gradina, locatie.

Complexele rezidentiale vin în general cu propriile lor parcuri, locuri de joaca pentru copii, securitate, servicii de întreținere și servicii suplimentare la cerere dar și alte facilități..

Sorin Gabrea, seful Comisiei Tehnice de Urbanism al Primariei, si-a prezentat viziunea privind dezvoltarea zonei in urmatorii ani:

Cred ca este zona cea mai calda din Bucuresti in materie de investitii imobiliare. Zona va creste, va avea foarte curand un profil complex. Conjugate cu investitiile in birouri si spatii comerciale de mare anvergura, sunt dupa stiinta mea si niste programe rezidentiale importante care vor veni ca o functiune complementara la cea de servicii si partea comerciala. Aceste constructii vor ocupa terenurile dintre calea ferata Bucuresti-Constanta, Sos Pipera, str. Avionului si vor completa din punct de vedere functional zona. Vor aparea ansambluri rezidentiale cu apartamente relativ mici dar confortabile care vor oferi in special personalului multinationalelor, familii tinere, o locuinta de 70-80 mp in apropierea locului de munca.Daca se realizeaza aceste proiecte rezidentiale, cred ca traficul in zona va mai scadea deoarece multi isi vor lua locuinte acolo. Vine o schimbare majora de atitudine. incepe sa conteze mai mult locul de munca langa care iti cauti locuinta, decat locuinta langa care iti cauti loc de munca.

Cum ajungi acolo/ Infrastuctura/transport/probleme de trafic

Pipera este situata in nord-estul Bucurestiului, la aproximativ patru kilometri de centrul orasului si la aproximativ 12 kilometri de Aeroportul International Henri Coanda.

Cartierul este deservit de statia de metrou Pipera, capatul nordic al liniei de metrou Bucuresti Magistrala 2. Statia de metrou Pipera este a treia oprire de la Piata Victoriei.

O alta optiune de transport public este metroul pana la statia de metrou Aurel Vlaicu de pe linia M2 si de acolo liniile RATB 135 sau 112.

Datorita dezvoltarii sale rapide, zeci de cladiri de birouri aduc la lucru in fiecare zi, numai cu metroul, 200.000 de oameni. Daca in anul 1987, cand Nicolae Ceausescu a inaugurat Magistrala 2 de metrou, in zona lucrau 15.000 de muncitori, acum lucreaza aici de 16 ori mai multe persoane, statiile de metrou fiind neincapatoare la orele de varf.

Acestora li se adauga cei care vin la munca cu masina, iar acest fapt creaza in zona un trafic de cosmar, municipalitatea nereusind sa dezvolte infrastructura rutiera in pas cu segmentul privat. Asta desi in zona s-au investit pana acum cateva zeci de milioane de euro, realizandu-se doua pasaje supraterane pe Soseaua Pipera - Pasajul peste bd. Barbu Vacarescu si cel peste calea ferata, iar strada a fost largita la doua benzi pe sens.

Pasajul peste bd. Barbu Vacarescu a fost realizat de Primaria Capitalei si inaugurat in aprilie 2012. Investitia s-a ridicat la 32 milioane de euro si a cuprins si largirea Sos. Pipera la doua benzi pe sens.

Pasajul peste calea ferata a fost realizat de Primaria sectorului 2 in parteneriat cu Primaria Voluntari si a costat circa 10 milioane de euro, o parte din suma fiind asigurata din fonduri europene. Sorin Gabrea, presedintele Comisiei de Urbanism din Primaria Capitalei spune ca zona si-a atins in acest moment capacitatea maxima de trafic pe care o suporta, dar cu cateva proiecte de infrastructura situatia se poate rezolva.

Scoli private internationale si scoli de stat

Institutii de invatamant particulare

Multi expati s-au mutat cu familiile lor in zona. Astfel, in ultimii ani au fost deschise in Pipera multe institutii de invatamant prestigioase. Chiar daca sunteti in cautarea de invatamant primar, gimnazial sau de liceu, oferta este generoasa si aveti de unde sa alegeti. Puteti vedea mai jos o lista cu cele mai importante scoli private internaționale dar si scoli si gradinite de stat:

American International School of Bucharest este cea mai veche si cunoscuta scoala interntionala. A fost infiintata in 1962 de catre Ambasada SUA pentru a servi nevoilor educationale ale comunitatii americane si internationale. Pe masura ce scoala a crescut, multe familii romanesti locale au devenit parte a comunitatii scolare.

Website: https://www.aisb.ro

Adresa: Bulevardul Pipera, Nr. 196, Voluntari, Ilfov, 077190

Telefon: 0040 (0)21 204 43 00

Fax: 0040 (0)21 204 43 06

Email: [email protected]

Questfield  este o institutie educationala britanica, care si-a dezvoltat din 2003 propriul concept educational. Este o scoala organica care invata si se dezvolta in mod constant, indrumand profesorii si copiii cu un pas mai aproape de potentialul lor, de fericirea si libertatea de a atinge cele mai bune rezultate.

Website: https://www.questfield.ro/en/

Adresa: Strada Titu Maiorescu, Nr. 26, Voluntari, Pipera, Ilfov

Telefon: 0040 (0)21 267 41 34

Email: [email protected]

Olga Gudynn International School este o institutie de invatamant cu un sistem de predare bilingv (romana si engleza), infiintata in anul 2001, acreditata la nivel national si international, care in prezent gazduieste un numar de peste 600 de copii de nationalitati diferite, cu varste cuprinse intre 2 si 14 ani.

Website: http://www.olgagudynn.ro/

Adresa Gradinita: Strada Erou Iancu Nicolae, Nr. 82-84, Voluntari, Bucuresti, Ilfov

Telefon: 0040 (0)317172724 | 0040 (0)722889544

Email: [email protected]

Adresa Scoala: Strada Erou Iancu Nicolae, Nr. 5, Voluntari, Ilfov, Bucuresti

Telefon: 0040 (0)734411365 | 0040 (0)317172722

Email: [email protected]

Mark Twain International School  creeaza valoare adaugata in contextul educational national si international de 20 de ani. Este o scoala privata, independenta si co-educativa, care ofera studentilor din intreaga lume programe internationale excelente, cu predare in limba engleză si bilingva (engleza-bilingva). Este prima scoala din Romania care ofera studentilor sai posibilitatea de a sustine examenul Universitatii Cambridge ESOL, in calitate de Centru Certificat de Pregatire pentru Examen Certificat.      

Website: https://marktwainschool.ro/

Adresa: Bulevardul Pipera, Nr. 196, Voluntari, Ilfov, 077190

Telefon: 0040 (0)730 800 933 pentru Engleaza

Telefon: 0040 (0)724 000 900 pentru Romana

Email: [email protected]

The British School of Bucharest, fondata in anul 2000, este o scoala britanica internationala, oferind Curriculum national al Angliei, fetelor si baietilor cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, din Romania. Unic printre școlile din Bucuresti, toti profesorii sunt vorbitori nativi de limba engleza, cu experienta in predarea Curriculumului National al Angliei.

Website: https://www.britishschool.ro

Adresa: Strada Erou Iancu Nicolae, nr 42, 077190 Voluntari, Ilfov      

Telefon: 0040 (0)21 267 8919

         0040 (0)728 133 433

Fax: 0040 (0)21 267 8969

E-mail: [email protected]

Little London International Academy - Misiunea Academiei Internationale Little London (LLI Academy) este de a pregati si de a educa oameni responsabili care sa actioneze creativ, independent si tolerant intr-o societate moderna. Astfel, prin programul educational din ciclul primar, secundar si liceal, accentul se pune pe nevoile individuale si capacitatea de dezvoltare, astfel incat toti membrii comunitatiii Academiei LLI sa se poată adapta la orice societate intr-un sistem global.

Website: https://lliacademy.ro/

Adresa: Strada Iancu Nicolae, Nr. 65, Voluntari, Ilfov

Telefon: 0040 (0)721.689.762

Email: [email protected]

Happy Children Academy

Website: http://www.happychildrenacademy.ro/

Adresa: Strada Erou Iancu Nicolae, Nr 47, Ilfov

Telefon: 0040 (0)722.512.577    

Lycée Français Anna de Noailles

Website: http://lyceefrancais.ro/

Adresa: Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Nr. 160 A, Sector 1, Bucuresti, 013697

Telefon: 0040 (0)21 212 58 93

Fax: 0040 (0)21 312 09 74

Email: [email protected]

Institutii de invatamant de stat

Gradinita Nr.2 (Cunoscuta si drept Gradinita cu Program Prelungit nr 1) in Voluntari

Adresa: Bulevardul Voluntari, nr.100

Telefon: 0040 (0)31 412 68 12

Email: [email protected]

Gradinita Nr. 6

Adresa: Soseaua Gh. Ionescu Sisesti, Nr. 66-68 si Str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Nr.74

Telefon: 0040 (0)21 233 27 30

Email: [email protected]

Gradinita Nr. 122

Adresa: Strada Baneasa, Nr.12

Telefon: 0040 (0)21 232 01 79

Email: [email protected]

Gradinita Nr. 206 - Baneasa

Adress: str. Dobrogeanu Gherea nr.156

Telefon: 0040 (0)21 269 33 41

Email: [email protected]

Scoala Nr. 3 Pipera

Website: http://www.scoala3pipera.ro/

Adresa: Strada Erou Ion Serban, Nr. 1, Voluntari, Pipera, Ilfov

Telefon Director : 0040 (0)31/ 416.38.97

Email :  [email protected]

         [email protected]

        [email protected]

Scoala Nr. 6

Adresa: Strada Constantin Dobrogeanu Gherea, Nr.74, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0040 (0)21 233 27 30

Email: [email protected]

Colegiul Harnaj

Adresa: Bulevardul Ficusului, Nr.20-26, Sector 1, Bucuresti

Telefon: 0040 (0)21 232 71 65

Email: [email protected]

Colegiul Tehnic de Aeronautica “Henri Coanda” Bucuresti

Adresa: Bulevardul Ficusului, Nr. 44, București

Telefon: 0040 (0)21 232 36 16

Email: [email protected]

Cumparaturi si timp liber

Pentru ca locuitorii aveau nevoie de magazine si de spatii in care sa isi petreaca timpului liber, a fost construit si un parc de cumparaturi. Astfel, ceea ce a început initial cu un Carrefour si un Bricostore, a evoluat rapid catre un Selgross Cash & Carry, un magazin IKEA, mall-ul Baneasa Shopping City si Galeria Jolie Ville.

Pipera ar putea deveni cu usurinta oras, datorita numarului mare al populatie, dar si pentru ca are deja o sectie de politie, biserica, multe spatii comerciale precum si un numar mare de birouri pentru marile companii.

Pe langa Gradina Zoologica si Padurea Baneasa, locatarii pot vizita Edenland și Therme. Situat in Balotesti, la aproximativ 20 de minute de mers cu masina in afara Bucurestiului, Edenland este un parc de aventuri care ofera o gama larga de activitati in aer liber, atat pentru adulti cat si pentru copii de toate varstele. Casele de arbori de tip "fairy-tale" adapostesc oaspetii peste noapte, in timp ce Eden Ranch ofera lecții de echitatie. Copiii pot incerca de asemenea perete-alpinism, paintball, atelier de pictura sau biciclete pentru a vedea atractiile. Pentru copiii de la 2 pana la 8 ani, exista un loc de joaca dedicat, cu zone de drumetii, tobogane, leagane, trambuline si insule de nisip.

Dacă va place sa faceti sport, sa inotati sau sa va mentineti in forma purs si simplu, dispuneti de o varietate de oferte din care puteti alege. Indiferent ce ati vrea sa faceți, fie sa jucati tenis, fotbal, sa calariti, sa va exersati abilitătile intr-un poligon de tragere sau sa dansati, Pipera are multe opțiuni de oferit.

Complexul de wellness si spa, Therme, are o zona dedicata pentru familii numita Galaxy. Are tobogane pentru copii de toate varstele, o piscina cu valuri interioare, o plaja cu palmieri si o zona de relaxare pentru sanatate si rasfat. In timpul weekend-urilor, intre orele 12:00 și 15:00, copiii sunt intampinati de animatori profesionisti si personaje de basm.

Stejarii Country Club este singurul club din Romania cu un impact considerabil asupra retelelor sociale si de business. Country Club Steakhouse combina perfect o gama larga de facilitati de agrement si sport, atat pentru adulti cat si pentru copii.

Fireballs este un club de fotbal care isi desfasoara activitatea pe terenul de fotbal de langa Ambasada Americii si Baneasa Shopping Mall. Toate sesiunile sunt predate in limba engleza, iar grupurile sunt organizate in functie de varsta.

British Football School desfasoara sesiuni saptamanale de instruire pentru toate grupele de varsta, precum si tabere celebre de antrenament pe perioada vacantelor scolare. Sunt bineveniti atat baietii cat si fetele, cu varsta cuprinsa intre 4 si 12 ani.

Inot si gimnastica: Atlantis Club, Planet Swim & Gym, Spalsh Academy pentru copii, Fit Time.

Tenis Club Pipera (care dispune si de un teren de volei), Clubul Vip Tenis, ACS Nord Sport, Academia de Fotbal Mircea Radulescu.

Echitatie: Cavalcada, Palomino.

Poligoane de tragere: Broz, doua poligoane de tragere, de 25 m si 50 m, in apropire de Casa Presei Libere, Complexul de Tir Sportiv Iosif Sirbu, Paintball Bucuresti.

Scoli de dans: Vertigo Dance, Dance Art Studio, Stage Academy, Instigo Dance School.

Dacă vreti un loc de joacă pentru copii, restaurante de petrecere pentru copii, locuri de joacă în interior sau în aer liber, aici aveți o listă de unde puteți alege: Kiddo Play Academy (in interiorul Mall-ului Baneasa Shopping City), Gymboland (in interiorul Mall-ului Baneasa Shopping City),  Parcul Regina Ana, Jolie Ville Kids House, Wonderland Studio, Divertiland Playland, La Prajiturese,  Atelierul de Petreceri,  Zumbrava.

Lista Complexe rezidentiale

In ultimii ani au fost dezvoltate multe ansambluri rezidentiale. Mai jos gasiti o lista de unde va puteti inspira, daca sunteti in cautarea unei proprieteti de inchiriat/cumparat.

Adamas Residence

Adresa: Ilfov, Voluntari, Strada Frasari, Nr.1

Adora Pipera

Adresa: Strada Vasile Alecsandri, Nr. 1B, Pipera – Voluntari, Ilfov

Avangarde Forest

Adresa: Strada Matei Millo, Pipera, Voluntari, Ilfov

Belvedere Residences

Adresa: Strada Fabrica de Glucoza, Nr. 6-8, Bucuresti

Catted Residences Pipera

Adresa: Strada Emil Racovita, Nr. 26, Pipera – Voluntari


Class Residence Pipera

Adresa: Soseaua Pipera, Nr. 1, Bucuresti

Cosmopolis

Adresa: Ștefăneștii de Jos, 077175


Diamond Residence
Adresa: Strada Matei Basarab, Nr. 4, Voluntari, 077190


Edificia Rafael

Adresa: Strada Erou Iancu Nicolae, Nr. 71, Pipera


Greenfield Residence

Adresa: Soseaua  București-Ploiești, Nr. 42D, București 013696

H Pipera Lake .

Adresa: Bulevardul Pipera, Nr. 1,Bucuresti-Noi, Ilfov

Ibiza Sol Residence

Adresa: Bloc Palma, Bulevardul Pipera, Nr. 198/4, Voluntari, 077190

La Gloire - Residential Complex Pipera Vlad Tepes

Adresa: Strada Vlad Țepeș, Nr. 4-6, Pipera, Voluntari


Liziera

Adresa: Soseaua Pipera-Tunari, Nr.166-168, Bucuresti


MRS Residence Baneasa

Adresa: Aleea Meteorologiei, Nr. 17-19

New Point

Adresa: Bulevardul Pipera, nr. 168 A

Onix Park North Area

Adresa: Drumul Nisipoasa, Nr. 46-52, Bucuresti, Sector 1, 013997

Oxford Gardens

Adresa: Bulevardul Pipera, Nr. 141, Voluntari 077190

Pipera Residential Park

Adresa: Strada Mircea Eliade, Nr. 16, Ilfov

Residence 5

Adresa: Strada Erou Iancu Nicolae, Nr. 29, Pipera

Stejarii Clubul Rezidential

Adresa: Strada Jandarmeriei, nr. 14, București

Sunflower Grand Residences

Adresa: Strada Dragoş Vodă, Nr 11, Voluntari 07719

Trastevere

Adress: Strada Erou Iancu Nicolae, Nr. 84, Bucuresti

Upground

Adresa: Strada Fabrica de Glucoza, Nr. 9B


Lista referinte/surse