Compania imobiliară românească One cumpără 5 ha de teren în București, la prețul de 35 milioane EUR, pentru un nou cartier.

17 Februarie 2023 • Imobiliare

Compania imobiliară românească One cumpără 5 ha de teren în București, la prețul de 35 milioane EUR, pentru un nou cartier.

Sursa: https://www.startupcafe.ro/afaceri/imobiliare-romania-one-cumpara-teren-bucuresti-pret-bani.htm

Compania imobiliară românească One cumpără 5 ha de teren în București, la prețul de 35 milioane EUR, pentru un nou cartier. Cine ia banii

Compania imobiliară românească One United Properties cumpără un teren de 5ha (44.863 mp mai exact) în București, la prețul de 35 de milioane de euro, pentru a construi un întreg cartier de locuințe, cu spații comerciale și birouri, potrivit unui comunicat transmis, vineri, publicației StartupCafe.ro, de către dezvoltator.

Terenul este situat în Șoseaua Progesului nr. 56-80, Sectorul 5, în apropiere de zona Cotroceni. Vânzătorul este compania TitanMar, controlată de fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, potrivit ZF.ro.

Viitorul cartier, denumit One Cotroceni Towers, va fi o dezvoltare mixtă, care va cuprinde „cele mai înalte turnuri rezidențiale din București” - susține One United Properties, în comunicatul transmis StartupCafe.ro.

Proiectul, cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) estimată la 400 de milioane de euro, cuprinde: locuințe pentru aproape 2.200 de familii, peste 40.000 mp de spații comerciale și birouri mici, aproape 140.000 mp de spații de birouri de închiriat, precum și 4.200 de locuri de parcare subterane.

În categoria birourilor de închiriat este inclusă o clădire de birouri de sine stătătoare, cu o suprafață închiriabilă totală (GLA) de aproximativ 48.000 mp, care va fi denumită One Cotroceni Park Office Faza III, continuând seria primelor două faze, care au un GLA cumulat de 81.000 mp.

În privința apartamentelor, opțiunile de achiziție includ cinci rate egale de 20% plătite pe durata construcției, un avans de 30% la semnarea contractului și 70% la livrare sau o opțiune cu discount în cazul plății integrale anticipate.

One spune că proprietatea dispune deja de „autorizație de construire legală și valabilă” și estimează că lucrările de construire vor începe în martie 2023. Dezvoltarea imoboliară ar urma să fie livrată în 3 faze, iar data de finalizare integrală este preconizată pentru anul 2027.