Cum văd managerii din construcții evoluția domeniului în următoarele luni? Ce se întâmplă cu prețurile

9 Iulie 2018 • Imobiliare

Cum văd managerii din construcții evoluția domeniului în următoarele luni? Ce se întâmplă cu prețurile

Corina Varlan 28 iunie 2018

Managerii din construcții estimează că pe parcursul următoarelor luni vom vedea o creștere a volumului producției, dar și a numărului de salariați, potrivit unei anchete de conjunctură a Institutului Național de Statistică (INS).

Conform estimărilor din luna iunie menționate în ancheta de conjunctură, în următoarele trei luni în activitatea de construcții se va înregistra o creștere a volumul producției (sold conjunctural +23%).

Angajatorii din acest domeniu prevăd, totodată, că în perioada următoare numărul salariaților va crește moderat (sold conjunctural +8%).

Managerii prevăd, de asemenea, o creștere moderată a prețurilor lucrărilor de construcții (sold conjunctural +14%).

Anchetele de conjunctură au scopul de a analiza tendințele de evoluție a indicatorilor economici pe termen scurt și mediu. Eșantionul aferent domeniului construcțiilor a cuprins 1.248 de agenți economici.

Soldul conjunctural indică percepția managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă.

Sursa: CPI Imobiliare