Lion's Head Investments face primii pasi pe piata imobiliara din Romania dupa achizitia Oregon Park

17 Iulie 2018 • Imobiliare

Lion's Head Investments face primii pasi pe piata imobiliara din Romania dupa achizitia Oregon Park

27 iunie 2018 Marius Alexandru Stanciu

Lion's Head Investments, un joint-venture creat intre Old Mutual (Africa de Sud) si AG Capital (Bulgaria), face primii pasi pe piata imobiliara din Romania si anunta finalizarea achizitiei proiectului de birouri clasa A Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust si Ares Management LP, in zona de Nord a Bucurestiului. Tranzactia a fost finalizata pe 14 Iunie 2018.

Intelegerea dintre cele doua parti vizeaza achizitia celor doua cladiri deja existente (A si B), precum si cladirea C aflata in plin proces de dezvoltare. Pana in acest moment, cele doua cladiri ale Oregon Park sunt inchiriate in totalitate catre chiriasi de talie internationala, precum Oracle, Deloitte, Euler Hermes sau Kepler Alten. Potrivit reprezentantilor Lion’s Head Investments, trazactia legata de achizitia Oregon Park ar fi cea mai mare de pana acum pe piata de profil din Romania, desi nu au facut publica valoarea tranzactiei.

Portofoliul Lion’s Head Investments include in prezent trei proprietati (cinci cladiri), inclusiv cele doua din Oregon Park, cu o suprafata totala de 235.000 mp spatii de birouri si o valoare totala de 310 milioane de euro. Potrivit calculelor wall-street.ro, la o chirie medie lunara de 12 euro pe metru patrat, un yield mediu de 7,5% si suprafata proiectului de 70.000 mp, rezulta ca valoarea tranzactiei s-ar ridica la peste 135 milioane de euro.

"Ne bucuram ca am reusit sa ne extindem portofoliul si pe piata din Romania si vom continua sa investim in regiune, atat timp cat vom identifica proprietati imobiliare de calitate si cu preturi rezonabile. Ne dorim sa devenim un jucator regional important si sa ne consolidam portofoliul cu proiecte de birouri clasa A care ofera chiriasilor nostri o dezvoltare sustenabila", a declarat Christo Iliev, executive chairman AG Capital si CEO of Lion's Head Investments.

La finalizare, Oregon Park va fi alcatuit din trei cladiri de spatii de birouri, cu o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 70.000 mp, proiectul fiind certificat BREEAM. "Dupa aproximativ un an de cercetare a pietei de birouri din Bucuresti, am ajuns la concluzia ca Oregon Park a atins toate cerintele noastre in ceea ce priveste calitatea constructiei, sustenabilitatea, valoarea pe termen lung si mixul de chiriasi excelent", a spus, de asemenea, Sergey Koinov, CEO Lion's Head Management.

Lion's Head este un investitor imobiliar pe termen lung axat pe proprietati cu valoare adaugata in regiunea Europei de Sud-Est, fiind deja prezent in Sofia, cu Polygraphia Office Center, una dintre principalele cladiri istorice din oras, cu o suprafata de 35.000 mp inchiriata in intregime catre companii multinationale precum Bosch, EY, GfK, Groupama sau Poker Stars. Proiectul a fost inaugurat in luna mai a acestui an.

Megapark este un alt proiect de birouri achizitionat de catre Lion’s Head Investments in Sofia. Cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 75.000 mp, Megapark este situat in imediata vecinatate a unuia dintre cele mai de succes mall-uri din capitala tarii. Printre chiriasii proiectului de birouri se numara companii multinationale ca PPD, Experian, GlaxoSmithKline, Interoute, Huawei, Strabag, LG Electronics, Hostway sau Deichmann. Tranzactia se va finaliza in momentul in care primeste acceptul autoritatilor concurentiale.

AG Capital este un fond de investitii regional alcatuit din companii specializate in investitii si dezvoltari imobiliare, consultanta si asset management. AG Capital are o prezenta de peste 25 de ani in regiune. Old Mutual Property este unul dintre cei mai importanti investitori din Africa de Sud, cu o experienta de peste 40 de ani, fiind parte a Old Mutual Group.

Sursa: Wall Street

Sursa foto: Casa si Gradina