PULSUL PIEȚEI IMOBILIARE REZIDENȚIALE - Trimestrul II 2018

31 Iulie 2018 • Imobiliare

PULSUL PIEȚEI IMOBILIARE REZIDENȚIALE - Trimestrul II 2018

În condițiile înăspririi condițiilor de creditare și diminuării veniturilor  reale  ale  populației,  în  marile  orașe  a  fost 
consemnată,  pentru  prima  dată  în  ultimii  trei  ani,  o  scădere   a   cererii   pentru   proprietăți   rezidențiale.   În   comparație cu anul trecut, datele Analize Imobiliare relevă că în piață au fost cu 5% mai puțini potențiali cumpărători.

Cel mai mare declin din acest punct de vedere, respectiv 15%,  a  avut  loc  în  Constanța,  aceasta  fiind  urmată  de  București,  cu  -8%.  În  Cluj-Napoca,  însă,  cererea  este  cu  21% mai mare față de anul anterior. Ca volum, Capitala are în  continuare  cel  mai  mare  apetit  pentru  achiziția  de  locuințe, aceasta ajungând, în al doilea trimestru al anului, la  aproximativ  77.000  de  persoane  care  au  căutat  activ  apartamente și case de vânzare.

Pentru alte detalii cu privire la indicele prețurilor proprietăților rezidențiale, evoluția trimestrială a prețurilor, cererea pentru apartamente și case, construcții de locuințe și altele, puteți accesa aici întregul raport.

Lansată în 2011, Analizeimobiliare.ro este prima platformă de real estate data intelligence din România, dezvoltată de Imobiliare.ro în colaborare cu statisticieni și evaluatori de top din țară dar și cu sprijinul Momentum Technologies - compania olandeză specializată în dezvoltarea de sisteme informaţionale pentru piaţa imobiliara, lideri în domeniul evaluării automate în Olanda. 

Sursa: Analize imobiliare