David Grigorescu, APAIR: Nu se pune problema unei crize în prezent

8 Aprilie 2020 • Imobiliare

David Grigorescu, APAIR: Nu se pune problema unei crize în prezent

În momentul de față nu se pune problema unei crize pe piața imobiliară. Cei din domeniu nu ar trebui să se hazardeze să facă predicții despre viitor, mai ales că la ora actuală nu au la dispoziție toate datele pentru a trage concluzii concrete, este de părere David Grigorescu, președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România (APAIR). Iată ce recomandare le face celor care se grăbesc să înainteze scenarii apocaliptice.

„Se discută foarte mult în aceste zile de criză imobiliară. Personal, cred că putem discuta de o situație de urgență, ceea ce și este. Despre criză sau corecție în segmentul imobiliar putem discuta peste 6-9-12 luni. Avem nevoie de date și știm foarte clar din criza anterioară, de acum 12 ani, că prețurile nu scad de la o săptămâna la alta. Domeniul imobiliar este unul foarte complex, care ține de foarte mulți factori”, a declarat David Grigorescu în cea mai nouă ediție a emisiunii imoExpert.

Indicele Imobiliare.ro confirmă spusele sale și arată că pe parcursul lunii martie prețul mediu solicitat pentru apartamente a înregistrat chiar un avans cu 1,8%, în ciuda situației generate de noul coronavirus, ajungând la nivel național la valoarea de 1.391 de euro/mp util. Marja de creștere a fost comparabilă cu cea înregistrată în luna februarie, iar menținerea traiectoriei ascendente poate fi pusă pe seama inerției ce caracterizează, în general, piața imobiliară. Singurele două orașe din țară care au înregistrat unele scăderi, și acelea puțin semnificative, au fost Bucureștiul și Iașiul. CONSULTĂ AICI Indicele Imobiliare.ro aferent lunii martie.

David Grigorescu a ținut, totodată, să le dea un sfat celor care, în opinia sa, „se grăbesc să anunțe scenarii apocaliptice”. „Recomandarea mea este să se abțină, deoarece aceste opinii pot cel mult să contribuie la panicarea populației și la crearea unei crize de care cu siguranță nimeni nu are nevoie în această perioadă”, a spus președintele APAIR.

„Vă reamintesc că România a trecut printr-o criză acum 12 ani și prin mai multe blocaje ale pieței, chiar și prin corecții de prețuri, și de fiecare dată am reușit să depășim acele momente dificile. Sunt optimist și cred că vom depăși și această situație, că vom reuși să găsim și de această dată cele mai bune soluții”, a mai spus el.


Sursa: CPI Imobiliare