Asociația Balkan Development Support și agenția Bliss Imobiliare au semnat ieri un acord de colaborare

11 Noiembrie 2020 • Imobiliare

Asociația Balkan Development Support și agenția Bliss Imobiliare au semnat ieri un acord de colaborare

Asociația Balkan Development Support și agenția Bliss Imobiliare au semnat ieri un acord de colaborare, al cărei scop este promovarea zonei Fierbinți – Dridu la nivelul investitorilor români și mai ales străini din portofoliul de clienți ai acesteia din urmă.

Bliss Imobiliare este o agenție recunoscută pentru standardul înalt de profesionalism pe care l-a ridicat în cei 14 ani de când activează în domeniul imobiliar, dar județul Ialomița nu s-a aflat până în prezent în preocupările sale. Este și o afacere de familie, proprietari fiind un cuplu româno-olandez, Violetta Tudorache și Isfahan Doekhie, pe care îi considerăm și prieteni ai asociației noastre. 

Întâmplarea face ca Isfahan Doekhie să fie un pasionat jucător de cricket, sport apărut relativ recent în România, pentru care există însă un teren dedicat la Moara Vlăsiei, deci foarte aproape de Fierbinți. Prietenul nostru olandez merge des acolo pentru a juca împreună cu alți pasionați de cricket, români și străini. 

Menționăm acest detaliu pentru a sublinia încă o dată faptul că dezvoltarea economică a unei zone trebuie făcută dând atenție oportunităților specifice timpurilor noastre și valorificând resursele locale în mod creativ.

Deși între Fierbinți și Moara Vlăsiei sunt numai 17 km, se pare că există o barieră invizibilă între aceste două zone, care ține mai mult de abordarea subiectivă a situației locale și mai puțin de realitatea obiectivă. Pe scurt, părerea greșită a multora din Fierbinți este că aici nu se pot face lucruri care la Moara Vlăsiei sunt făcute deja, de ani. Ba se pot face! Trebuie doar să vrem! 

Prin urmare, colaborarea pe care o anunțăm vizează, în esență, accelerarea vânzărilor de proprietăți din zona noastră.

Am constatat deja că sunt case și terenuri scoase la vânzare de ani întregi, care au rămas nevândute, ceea ce nu reprezintă niciun progres, pentru nimeni. La această situație concură doi factori, preliminar identificați: pe de o parte, unii proprietari au așteptări nerealiste, raportat la nivelul la care se află Fierbinți pe piața imobiliară, însă pe de altă parte, zona Fierbinți - Dridu e aproape necunoscută de către potențialii clienți.

O dinamizare a domeniului imobiliar ar antrena dezvoltare economică, în primul rând prin comenzi ce ar reveni depozitelor de materiale de construcții și firmelor de construcții locale. În al doilea rând, ar crește numărul plătitorilor de impozite și taxe la bugetul local, precum și vânzările la magazinele din zonă.

Pentru tot acest circuit, există însă un început necesar: să-i aducem la un loc pe cei care vor să vândă cu cei care vor să cumpere.

Va fi necesar un efort, unul de promovare complexă, pentru că zona noastră are anumite neajunsuri, care contează, totuși. Dar are și plusuri, pe care le vom scoate în evidență, prin colaborarea cu Bliss Imobiliare și, ulterior, cu o firmă de arhitectură din București.

Îi mulțumim lui Isfahan Doekhie pentru deschiderea cu care a întâmpinat propunerea noastră și sperăm ca această colaborare să genereze beneficii tuturor părților implicate, precum și la nivelul întregii comunități.

https://www.balkandevelopmentsupport.ro/

Facebook Balkan Development Support