Domenii 1 Mai București | Zonă în dezvoltare pentru business și locuințe

14 Octombrie 2021 • Articole

Domenii 1 Mai București | Zonă în dezvoltare pentru business și locuințe

BLISS Eyes in the Sky Domenii Bucuresti Video

Vizitați site-ul BLISS Imobiliare pentru apartamente și vile frumoase în zona Domenii 1 Mai:

Apartamente de vânzare | Apartamente de închiriat | Vile de vânzare | Vile de închiriat

Domenii 1 Mai este un cartier situat în sectorul 1 al Bucureștiului. Unul dintre cele mai elegante locuri ale Bucureștiului, Cartierul Domenii a fost considerat încă de la început drept o zonă a elitelor, indiferent de regimurile care au condus România.

Acesta se întinde între Calea Grivitei și Șoseaua Pavel D. Kiseleff pe direcția est vest, iar pe direcția nord sud se întinde între Parcul Agronomiei și Blvd. Mareșal Alexandru Averescu.

Poziționarea este relativ centrală fiind ușor accesibilă atât din oraș cât și de la periferie. Lângă parcul facultății de Agronomie și lângă parcul Herăstrău, acesta are acces facil la transportul în comun fiind deservit de toate funcțiunile comerciale necesare.

O zonă curată și sigură pentru Bucuresti cu farmecul său interbelic care este încă prezent.(1)

Planul parcelării, aprobat în 1923, cuprindea construirea unor vile individuale, dar și a altor structuri: biserică, şcoală, hală şi cooperativă. Parcelarea a fost dotată de la bun început cu apă, canalizare şi iluminat electric, avantaje destul de rar întâlnite în Bucureştiul începutului de secol XX.(2)

Până recent era o zonă omogenă, ca și funcțiuni era strict rezidențial, dar în ultimii ani au inceput să apară și sedii de firmă.

În această locație excelentă veți găsi, prin exclusivitatea ei, restaurante, boutique-uri, shop-uri, terase, cafenele boeme și pline de viață, centre culturale și muzee, parcuri și gradini.(1)

TRECUT

Zona Domenii - Expoziției este una dintre cele mai vechi din București, împânzită de clădiri istorice ce ascund povești nespuse, uneori uitate. Numele cartierului este legat de perioada de dezvoltare corespunzătoare anilor 1920 - 1940, iar locuințele au fost dedicate elitei bucureștene a vremii.

Istoria zonei Domenii are ancora în anul 1916, când o suprafață de 7 ha situată în extravilanul orașului, parte a Moșiei Herăstrău, a fost parcelată, iar primele loturi vândute angajaților din Ministerul Agriculturii și al Domeniilor (de aici și numele: Parcul Domeniilor).

  • Cartierul este în sectorul 1 al capitalei, una din cele mai dorite zone de locuit atât în perioada interbelică, cât și în prezent.
  • Vilele din „Parcul” Domeniilor au fost construite în stiluri arhitecturale diferite: neoromanesc, art deco, modernist, cubist/bauhaus.
  • Tot în perioada interbelică se conturează și restul zonei de Nord a Capitalei cu Șoseaua Kiseleff, completată de Parcul Filipescu, Parcul Bonaparte, iar între actualul cartier Aviatorilor și Lacul Herăstrău, se conturează al treilea parc. (3)

PREZENT

În prezent, zona Domenii – Expoziției devine noul pol de business al Bucureștiului și atrage investiții din domeniul noilor tehnologii.

Trendul ascendent și cererea constantă de apartamente noi ce corespund celor mai înalte standarde de locuire actuale se vor menține și în anii următori, iar din această perspectivă investiția într-o locuință în sectorul 1 este o oportunitate unică.

Clădiri somptuoase acaparează zona Expoziției, configurând un Manhattan autohton: Expo Business Park (38.000 mp), Ana Towers (35.000 mp), City Rose Park, Central Park Residencial și Atenor, proiect ce va fi dezvoltat pe un teren de 11.500 metri pătrați, însumând 46.900 metri pătrați spații de birouri.(3)

VIITOR

Până la sfârșitul anului 2021, în zona Expoziției - Romexpo ar putea fi construiți aproximativ 156.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasă A și aproximativ 1.500 de locuințe noi, în cele patru proiecte care au primit deja autorizații de construire. La acestea se vor adăuga proiecte mixte aflate în fază de planificare, ce ar mai putea aduce încă 100.000 metri pătrați de birouri și alte peste 1.000-1.500 locuințe, în următorii 5-10 ani.

Pe lângă compania Impact, condusă majoritar de Gheorghe Iaciu, zona Expoziției a atras, ca un magnet, o serie de proiecte pertinente, cu perspectivă de viitor, care ridică nivelul zonei și conferă încredere în valoarea investițiilor imobiliare.(3)

Aproape de natură

Parcul Domenii a fost proiectat pornind de la principiile oraşului-grădină. Dezvoltat la sfârşitul secolului al XIX-lea, mai ales în Marea Britanie, oraşul-grădină a reprezentat unul dintre primele exerciţii de planificare urbană care ţinea cont de importanţa naturii în armonia oraşului.

În zona Domenii se găsesc refugii pentru iubitorii de natură, suprafața generală beneficiind de spații verzi generoase, ideale pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi în aer liber. Parc Herăstrău, Parc Kiseleff, Parcul Regina Maria, Baza Sportiva Ciresarii.

Locația excelentă în capitală facilitează accesul la cele mai importante repere.

  • În nord se află ieșirea din București către Aeroportul Otopeni, o rută modernă care vă asigură accesul deplasării în orice destinație de vacanță.
  • Aproape de parcul Herăstrău sunt spații comerciale și instituții de învățământ de top, cât despre mijloacele de transport în comun, în proximitate se află stația de metrou Ștefan cel Mare și Piața Victoriei.

Zona Domenii este o locație vibrantă, renumită pentru spațiile sale verzi și zona comercială dezvoltată, fiind un cartier exclusivist și sigur, ideal pentru oameni de afaceri, diplomați, tineri profesioniști care sunt în căutare de o rezidență premium în zona activă a Bucureștiului.

  • Printre atracții enumerându-se Mănăstirea Cașin, Complexul Sportiv Iolanda Balas Soeter, Arcul de Triumf.

Printre cele mai bune școli și unități de învățământ se numără:

  • Colegiul Național și Internațional Tudor Vianu, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, Centrul de limbi straine ILSC, Universitatea de științe Agronomice și Medicină Veterinară, Colegiul Național “Ion Neculce”, Facultatea de Biotehnologii București, Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură.
  • Grădinița Karin’s Kids Academy, Academia Ștrumfilor, Grădinița Bebe, Grădinița Cami , Grădinița Kluge Kinder, Grădinița Hänsel și Gretel, Școala gimnazială “Pia Bratianu”, Școala gimnazială Petre Ispirescu, Școala gimnazială Geo Bogza.

Transport public

Este deservit de stațiile de metrou 1 Mai si Grivita, Statia 1 Mai fiind una dintre cele mai importante stații de metrou din București, pentru că este cea mai apropiată stație de aeroporturile Aurel Vlaicu din Băneasa și Henri Coandă din Otopeni, preluând un flux mare de oameni și din zona pieței Presei Libere dar și din alte zone periferice ale Bucureștiului, cu precădere Grivița și Bucureștii Noi.(4)

Zona Domenii dispune de mijloc de transport care facilitează accesul în capitală:

  • Două linii de tramvai ( 24, 25) ;
  • Stație de metrou: M2, M4
  • Stații de autobuz:
    • Piața Domenii (205, 282, 300, T6)
    • Sandu Aldea (300)
    • Vasile Gherghel (205, 282, 300, T6 )
    • Aviator Popisteanu (300, T6, 105)

Din punct de vedere arhitectural, cartierul Domenii imbina stilurile Neo-Romanesc si ArtDeco.

La inceput, stilul dominant a fost cel Neo-Romanesc , insă treptat stilul Art Deco a devenit predominant, Cartierul Domenii având unele dintre cele mai reușite exemple ale acestui stil arhitectural din întreaga țară.

1. [Internet]. Available from: https://www.scribd.com/presentation/59486508/Cartierul-Domenii

2. [Internet]. Available from: https://www.b1tv.ro/externe/cartierul-domenii-bucuresti-centenar-234280.html

3. [Internet]. Available from: https://www.luxuria-residence.ro/despre-proiect/

4. [Internet] Available from: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Domenii