Tot ce trebuie sa stii despre Cartierul Pipera

21 Mai 2021 • Articole

Tot ce trebuie sa stii despre Cartierul Pipera

Cartierul Pipera este o zona in stil suburban a Bucureștiului, cu o comunitate extraordinară de oameni ce formeaza una dintre cele mai valoroase și populare zone rezidențiale disponibile pe piața imobiliară în acest moment. Situat în partea de nord-est a Bucureștiului, in cartierul Pipera veti gasi multe școli private internaționale, complexe rezidențiale moderne și o arhitectură de calitate remarcabilă.

Administrativ, zona Pipera face parte din orasul Voluntari, dar datorita apropierii de Bucuresti poate fi considerata parte integranta din acesta, marginita la Nord de Soseaua de Centura si comuna Tunari, la Est de orasul Voluntari, la Vest de DN1, Baneasa Shopping City si Scoala Franceza, iar la Sud de Lacul Tei. 

Cartierul Pipera se divide in trei subzone: B-dul Pipera, Iancu Nicolae (cititi aici mai multe despre zona Iancu Nicolae)  si zona Racovita-Popasului-A3, iar printre principalele artere, mentionam Bulevardul Pipera fosta sosea Pipera-Tunari, legatura dintre cartier si Bucuresti, strada Erou Iancu Nicolae, care face legatura dintre Gradina Zoologica Baneasa si Bulevardul Pipera, Strada Matei Basarab si Emil Racovita.

Centrul educatieei internationale si bilingve

Această zonă rezidențială prezintă oportunitatea pentru copiii dvs. de a se dezvolta într-un mediu sigur și interactiv, în centrul educației internaționale și bilingve. Am enumerat câteva dintre cele mai bune școli și unități de învățământ:

  • Școala Britanică / BSB
  • American School / AISB în nordul Pipera
  • Școala Cambridge din București: un nou campus mare în Pipera. Are un curriculum riguros cu un amestec de copii care provin din populația diplomatică, locală și expatriată
  • Școala Franceză / Lycee Francais este situată în Baneasa, lângă Pipera
  • Școala germană / Deutsche Schule Bukarest este situată în zona Petrom din Baneasa
  • Mark Twain International School
  • Olga Gudynn International School
  • Little London International Academy
  • Scoala Butterfly
  • Scoala Happy Children Academy

Zona comerciala

De menționat sunt, de asemenea, centre comerciale și zone comerciale extinse: Baneasa Shopping City, Promenada Mall, Pipera Plaza, Jolie Ville și Strip Mall, toate într-o rază mică fata de Iancu Nicolae. Zona beneficiază de o rețea dezvoltată de magazine, bouticuri, cluburi sportive, locuri de joacă și nenumărate opțiuni de divertisment pentru familii.

Zona rezidentiala

Majoritatea proprietăților disponibile sunt case/vile de calitate, cu grădini private și adesea care au piscină. Foarte populare sunt și complexurile rezidențiale, cu finisaje și materiale de construcție de înaltă calitate, dintre care există multe: Ibiza, Zodiac, Oxford Gardens, Green Gate, Zenith, Residence 5, New Point, Baneasa Residential Park, Sunflower Stejarii, Grand Park Pipera, Pipera Residence, Pipera Gardens, doar pentru numi câteva.



Aproape de natura

Zona Pipera se află în imediata apropiere a pădurii Băneasa, un refugiu pentru iubitorii de natură, cu poteci bune pentru mers pe jos și pentru biciclete montane. Suprafața generală beneficiază de spații verzi generoase, ideale pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi în aer curat. Există chiar și un parc de aventură pe care îl puteți vizita cu trasee de catarat, echitatie si tir cu arcul.

Este asigurat accesul rapid catre aeroporturile Baneasa și Otopeni, la noua autostradă A3 București-Ploiești, dar și la platforma de birouri Pipera, o rețea extinsă de clădiri și centre de birouri și industriale, dintre care multe sunt încă în curs de dezvoltare. Ruta în centrul și în afara orașului este facila, o excursie la munte pentru weekend fiind fără agitația obișnuită a orașului.

Transport public

În ceea ce privește transportul public, cea mai apropiată stație de metrou este stația de metrou Pipera, care face legătura rapidă cu centrul Bucureștiului în câteva minute, dar există și liniile STB, cum ar fi 301,135, R459, RR449 si R450.

Pentru proprietățile disponibile vă rugăm să vizitați site-ul BLISS Imobiliare făcând clic pe linkurile de mai jos:

  • Apartamente de vanzare

Apartamente de vanzare in Pipera

  • Apartamente de inchiriat

Apartamente de inchiriat in Pipera

  • Vile de vanzare

Vile de vanzare in Pipera

  • Vile de inchiriat

Vile de inchiriat in Pipera