Lucrările de construcții, în creștere în aprilie la nivelul UE. Ce s-a întâmplat în cazul României

23 Iunie 2018 • Imobiliare

Lucrările de construcții, în creștere în aprilie la nivelul UE. Ce s-a întâmplat în cazul României

 De Corina Varlan din 20 iunie 2018

Lucrările de construcții au înregistrat în luna aprilie la nivelul Uniunii Europene o creștere de 1,2%, ca serie ajustată la sezonalitate, față de martie și de 0,9% față de perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor Eurostat. Iată ce s-a întâmplat în cazul României.

România s-a numărat printre statele membre ale Uniunii Europene (UE) unde lucrările de construcții au scăzut în aprilie comparativ cu luna martie.

În cazul țării noastre, scăderea a fost de 1,1%, mai mică față de cea observată în martie comparativ cu luna februarie, mai exact de aproape 9%. Cel mai mare declin s-a înregistrat însă în cazul Spaniei unde lucrările de construcții au scăzut cu 3,6%. Scăderi s-au mai observat și în cazul Belgiei (-1,8%), Slovaciei (-1,4%), Poloniei (-1,2%) și Portugaliei (-0,4%).

În același timp, în țări precum Slovenia, Ungaria și Germania s-au observat cele mai mari creșteri din UE, respectiv de 9,8%, 6,5% și 3,3%, arată datele Eurostat.

În luna aprilie 2018 față de perioada similară a anului trecut la nivelul țării noastre s-a înregistrat un declin de 2,7% al lucrărilor de construcții, în timp ce în state precum Spania, Belgia și Suedia s-au observat scăderi mai mari, respectiv cu 3,4%, 4,6% și 6,4%.

La nivelul UE, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în acest caz în Ungaria și Polonia, respectiv de 14,2% și 16,3%.

Sursa: CPI Imobiliare