Nicușor Dan: PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanță. Urbanismul din București a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul

9 Noiembrie 2021 • Imobiliare

Nicușor Dan: PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanță. Urbanismul din București a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul

„PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanță. Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din București a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul”, a publicat primarul Nicușor Dan pe pagina de Facebook.


„Consecințele acestei dezvoltări haotice și ilegale sunt dispariția spațiilor verzi, aglomerarea traficului rutier, pierderea potențialului turistic al orașului, insecuritatea juridică și investițională (cumperi o casă și nu ești sigur că nu te trezești cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieței de profesioniști (este preferat arhitectul care obține un etaj în plus) și multe altele.


Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am pus capăt acestui fenomen, iar prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Capitalei.


Bucureștiul are nevoie de dezvoltare și de dezvoltatori privați, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public. Reamintesc că și celelalte PUZ-uri de sector sunt contestate în instanță.


În paralel, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții verificarea legalității acestor PUZ-uri și Prefectului Capitalei atacarea lor în instanță. O cercetare penală este de asemenea în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care am făcut-o în 2018.


Găsiți mai jos o analiză a legalității PUZ-urilor făcută de Primăria Capitalei și o analiză a oportunității făcută de o echipă de urbaniști”, a mai scris primarul. Reamintim că în februarie 2021 au fost suspendate, pentru o perioadă de un an, Planurile Urbaistice Zonale ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6.


Niciun PUZ din București nu a fost aprobat în mandatul lui Nicușor Dan până acum, deși arhitectul șef al Bucureștiului a avizat favorabil 80 de documentații.