Unirii View, cea mai înaltă clădire modernă din centrul Bucureştiului, prinde contur

6 Iunie 2018 • Imobiliare

Unirii View, cea mai înaltă clădire modernă din centrul Bucureştiului, prinde contur

Unirii View, proiectul de birouri amplasat la doar cinci minute de Piaţa Unirii din Bucureşti, va fi finalizat în vara anului 2018, va avea 19 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 17.500 de metri pătraţi.
Clădirea este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu şi va avea 19 etaje supraterane: parterul, 17 etaje pentru birouri şi ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană generoasă împărţită pe trei niveluri. Cu o înălţime care va atinge 73 de metri, Unirii View va reprezenta şi cea mai vizibilă clădire din centrul Capitalei.

Unirii View, proiect dezvoltat de către investitorul belgian Yves Weerts în urma unei investiţii de aproximativ 33 de milioane de euro, va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 17.500 de metri pătraţi, urmând să fie livrat în vara anului 2018.


''Avansăm rapid înspre îndeplinirea obiectivului de a livra cea mai reprezentativă clădire modernă de birouri din centrul Bucureştiului: un proiect cu specificaţii de top, validat deja prin certificarea BREEAM Excellent, în care companiile să îşi crească echipele şi afacerile. În plus, datorită amplasamentului său ultracentral, cei care vor lucra în Unirii View vor petrece mai puţin drum spre şi înspre birou cu o oră în medie în fiecare zi, fapt care se va concretiza într-o creştere a productivităţii, dar şi a calităţii vieţii în general", afirmă Yves Weerts, investitorul din spatele Unirii View.


În prezent, aproape 200 de persoane lucrează zilnic pe şantierul proiectului Unirii View, ale cărui lucrări au demarat în octombrie 2016. Antreprenorul general de construcţii al proiectului e Bog'Art.

Aproximativ 25% din suprafaţa clădirii (4.000 de metri pătraţi) a fost închiriată de către furnizorul de soluţii şi servicii software NTT Data România, care îşi va muta din 2018 sediul central din Bucureşti în zona Unirii, aceasta fiind prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din Bucureşti, suprafaţa preluată fiind de asemenea de patru ori mai mare faţă de cea actuală a companiei.

Amintind de proprietăţile clasice din New York, Unirii View va răspunde astfel nevoilor chiriaşilor în căutare de vizibilitate, în conformitate cu standardele de eficienţă şi responsabilitate corporativă. De asemenea, o vastă paletă de restaurante şi servicii se regăsesc în zonă, peste 350 de facilităţi aflându-se la o distanţă apropiată faţă de clădire, incluzând două centre comerciale şi întregul 'district legal' din proximitate.

Investitorul este Yves Weerts, un antreprenor de naţionalitate belgiană care a derulat mai multe investiţii pe piaţa imobiliară din România, precum dezvoltarea şi vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiţii CTP.

Echipa din spatele Unirii View este completată de Westfourth Architecture, care în cooperare cu DMA Architecture & Interior Design aduc viziunea arhitecturală şi gestionează partea de design, Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, care coordonează întregul proces de dezvoltare, precum şi project managementul clădirii, în timp ce compania de consultanţă imobiliară Griffes, reprezentată de către Andreea Păun, se ocupă de strategia de leasing şi de managementul comercial.Sursa: Economica