Dezvoltatorul Cosmopolis se adaptează la noile condiții de piață: dintre cele 500 de locuințe planificate pentru 2021, aproape jumătate vor fi vile. „2020 a fost un an bun”

26 Ianuarie 2021 • Articole

Dezvoltatorul Cosmopolis se adaptează la noile condiții de piață: dintre cele 500 de locuințe planificate pentru 2021, aproape jumătate vor fi vile. „2020 a fost un an bun”

Investiția planificată pentru dezvoltarea proiectului – incluzând aici nu doar componenta rezidențială, ci și infrastructura și facilitățile – a fost majorată cu o treime față de 2020.

Opus Land, dezvoltatorul complexului rezidențial Cosmopolis, intenționează ca în 2021 să construiască încă aproximativ 500 de noi locuințe în cadrul acestuia – în condițiile în care proiectul include, în momentul de față, peste 4.100 deja finalizate. Dintre unitățile planificate pentru anul acesta, „aproximativ jumătate vor fi reprezentate de vile, proiectul adaptându-se astfel rapid la noile tendințe existente pe piață”, notează reprezentanții companiei.

Strip mall-ul din ansamblu își va tripla suprafața 

Investiția totală în dezvoltarea complexului rezidențial se va ridica, anul acesta, la 29 de milioane de euro – cu o treime mai mult decât fondurile alocate anul trecut. „În plus, va fi continuată dezvoltarea infrastructurii generale a proiectului, prin adăugarea de noi facilități sau extinderea celor deja existente. Cea mai importantă va fi reprezentată de extinderea strip mall-ului deja existent în cadrul Cosmopolis, acesta urmând să își tripleze practic suprafața la 14.000 de metri pătrați închiriabili, o suprafață comparabilă cu cea a unui centru comercial de mici dimensiuni”, subliniază oficialii Cosmopolis. Extinderea strip mall-ului, primul centru de acest fel deschis în cadrul unui proiect rezidențial local, va permite adăugarea de noi magazine și funcțiuni celor deja existente, care includ în acest moment un supermarket, cafenele, cofetării, restaurante, pub, fast-food, brutărie, spații de servicii, magazine de produse tradiționale, clinică veterinară și mai multe saloane de înfrumusețare.

Și infrastructura rutieră a proiectului, care însumează deja zeci de kilometri de drumuri, va continua să fie extinsă în 2021, în vreme ce clădirea în care va funcționa școala primară de stat a fost deja finalizată și predată către autorități. În plus, anul acesta vor fi amenajate noi zone verzi și minimum 12 noi piscine, care se vor adăuga celor 35 deja existente în cadrul Cosmopolis. 

Vânzări comparabile cu anii trecuți 

Pe parcursul lui 2020 au fost încheiate 488 de tranzacții în cadrul Cosmopolis, obiectivul de vânzări pentru acest an fiind de aproximativ 500 de unități. Prețurile în cadrul proiectului pornesc de la 51.500 de euro (+TVA) pentru studiourile duble (56 de metri pătrați construiți) și, respectiv, de la 99.400 de euro (+TVA) pentru vilele cu etaj (99 de metri pătrați construiți).

„2020 a fost un an bun pentru Cosmopolis, în ciuda contextului general existent. Ne-am adaptat foarte rapid, ceea ce ne-a permis să înregistrăm rezultate similare cu cele din anii anteriori, un rezultat excepțional ținând cont că două luni am fost în lockdown. Toată această perioadă ne-a arătat cât de mult contează locuința, dar și proiectul și comunitatea din care facem parte, iar rezultatele pe care le înregistrăm an de an în Cosmopolis ne arată că facem o treabă bună.” 

Gabriel Voicu, vicepreședinte SVN Romania & project manager Cosmopolis

Facilitățile, punct de sprijin pentru componenta rezidențială

Potrivit companiei dezvoltatoare, valoarea totală a investițiilor realizate până în acest moment în Cosmopolis se ridică la peste 350 de milioane de euro. Adițional strip mall-ului, printre facilitățile de care proiectul dispune în acest moment se numără două grădinițe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, 35 de piscine exterioare, locuri de joacă pentru copii, numeroase restaurante și cafenele și o sală de fitness inaugurată în 2019.

Comunitatea formată în cadrul ansamblului numără în prezent peste 11.000 de locuitori, fiind estimat ca aceasta să ajungă la peste 13.000 de persoane la finalul anului 2021. Dezvoltarea proiectului este realizată conform unei viziuni pe termen lung atent planificate, fiind prevăzută să continue până cel puțin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuințe și o comunitate de peste 30.000 de persoane – cifră comparabilă cu cea a unor orașe precum Câmpina, Câmpulung Muscel sau Sighișoara.

Despre SVN Romania:

SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piața de consultanță imobiliară din România. Compania operează și două birouri regionale, în Brașov și Cluj-Napoca și este consultantul și agentul a peste 15 proiecte rezidențiale amplasate în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Sibiu și Oradea. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni, în care activează peste 1.600 de persoane (consultanți imobiliari și personal administrativ).

Sursa: Imobiliare.ro